‘Arnhem koestert haar lokale ondernemers’

Foto: Gemeente Arnhem

Om Arnhemse ondernemers meer kans te geven om opdrachten voor de gemeente uit te voeren is op 16 november een speciale webpagina ingericht op de website van de gemeente.

De gemeente Arnhem die jaarlijks voor ongeveer €100 miljoen productendiensten inkoopt heeft in haar inkoop- en aanbestedingsbeleid vastgelegd meer lokaal te willen inkopen. Via de speciale webpagina kunnen Arnhemse ondernemers hun interesse kenbaar maken en aangeven waar hun kennis en expertise ligt.

Arnhem koestert haar lokale ondernemers

Wethouder Economische Zaken Jan van Dellen is enthousiast over het initiatief: “Arnhem koestert haar lokale ondernemers. Toch is het aandeel lokale ondernemers dat opdrachten voor ons uitvoert met ongeveer twintig procent nog relatief beperkt. Dat aandeel willen we al zien we het liefst groeien. Deze webpagina die onderdeel uitmaakt van ons digitale ondernemersloket gaat daar naar verwachting aan bijdragen.”

Lang gekoesterde wens

De komst van deze website is een al lang gekoesterde wens van het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA), de grootste Arnhems ondernemersvereniging. OKA heeft dit onderwerp de laatste jaren met kracht geagendeerd bij de gemeente en is blij dat het voortvarend is opgepakt. Toni Iniquez, voorzitter van OKA en directeur-eigenaar van Antonio Shining Places, is dan ook blij met het initiatief: “De webportal is al een langgekoesterde wens van de OKA. Met deze website is er een plek waar Arnhemse ondernemers snel en eenvoudig hun interesse kenbaar kunnen maken om voor de gemeente producten of diensten te kunnen verzorgen. Ik hoop en verwacht dat het aandeel lokale ondernemers dat in opdracht van de gemeente werkt flink toeneemt.”

Pollmann Servies eerste aanmelding

Onderneemster Anke Pollmann, vice-voorzitter van OKA en mede-eigenaar van Pollmann Servies uit de Arnhemse binnenstad, was de eerste ondernemer die zich via de website heeft ingeschreven. Ze juicht het initiatief van harte toe: “Het is een goede zaak dat de gemeente op deze manier lokale ondernemers de kans biedt om in aanmerking te komen om opdrachten voor de gemeente uit te voeren. Ik hoop van harte dat veel meer opdrachten van de gemeente door Arnhemse ondernemers ingevuld kunnen worden.”

Hoe het werkt

Door je als ondernemer aan te melden op de webpagina beschikt de gemeente op het moment dat ze een product of dienst wilt inkopen gelijk over een lijst met geschikte lokale ondernemers. Afhankelijk van de uitvraag van de gemeente kan een ondernemer gevraagd worden om een offerte aan te leveren of een opdracht uit te voeren. Vanzelfsprekend houdt de gemeente zich aan geldende wet- en regelgeving op het gebied van inkoop en aanbesteding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen