Bouw sportcomplex Valkenhuizen nadert eindstreep

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Als alles meezit, kunnen de eerste zwemmers in maart al hun baantjes trekken in het nieuwe zwembad Valkenhuizen. De nieuwbouw op de Geitenkamp-Monnikenhuizen nadert de eindstreep.

Met z’n Cape-Cod houten planken, betonnen gevelelementen en veel glas-openingen is het nieuwe zwembad Valkenhuizen een blikvanger op de bult. De komende maanden komen diverse betrokkenen bij het nieuwe complex aan het woord.

Fijne dynamiek van sporters en bezoekers

Dit keer zijn aan het woord de projectmanager van de gemeente, de uitvoerder op de bouw en de locatiemanager van Sportbedrijf Arnhem.“Het zwembad wordt aan de bestaande sporthallen gebouwd en krijgt twee baden: een vijfentwintig meter wedstrijdbad en een doelgroepenbad met beweegbare bodem. Als het klaar is, heb je een centrale ingang waar je zowel naar het zwembad als ook naar de sporthallen gaat,” aldus Edwin Top van Sportbedrijf Arnhem. Hij is is nauw betrokken  als locatiemanager van het hele sportcomplex Valkenhuizen en kan niet wachten tot het klaar is. “Het bruist straks van de energie. Door de centrale ingang, komt alles samen en krijg je een fijne dynamiek van sporters en bezoekers. Het nieuwe zwembad biedt veel mogelijkheden en het voelt als een voorrecht om met het team het activiteitenprogramma te mogen invullen. Het wordt een zwembad voor iedereen. Mensen van alle leeftijden en met beperkingen moeten hier met plezier kunnen sporten. Daar gaan we voor.”

Vindingrijk bouwen

“We zijn zo’n vijftien maanden geleden gestart met de bouw,” zegt Jeroen Kuijpers van Van der Horst aannemers. “Het bestaande plan hebben we aangepast om het met minder budget toch te kunnen realiseren. Dat is goed gelukt. De architect was enthousiast dat de uitstraling en kwaliteit, ondanks het mindere budget, nagenoeg hetzelfde zijn gebleven. Daar zijn we dan wel trots op. Het wordt een energiezuinig gebouw dat verwarmd wordt met een warmtepomp en met zonnepanelen op het dak. Elke dag zijn we met een team van dertig tot vijftig man aan het werk. Door corona moesten we wel aanpassingen doen om het veilig te houden voor de mensen, maar tot nu toe redden we het.”

Een flinke klus

Projectmanager Karel Stolk van Gemeente Arnhem is zeer te spreken over de samenwerking: “Omdat de eerste aanbesteding te duur bleek, lag het project een tijd stil. Met Van der Horst hebben we een aannemer in huis waarmee we prettig samenwerken. Dat is belangrijk, want er spelen veel belangen in zo’n groot project. Je hebt te maken met een eigenaar, de huurders en de aannemer. Dan zit je niet altijd op één lijn. Het is een flinke klus die veel tijd en energie kost, maar het is wel een fantastische klus. Hoe vaak krijg je nou de mogelijkheid om mee te werken aan een nieuw zwembad? Het wordt een prachtig gebouw, dat voldoet aan de nieuwste eisen. Echt een aanwinst voor Arnhem.”
Meer foto’s zien van de nieuwbouw? Bekijk het online fotoalbum.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden