Intentieovereenkomst Olympuskwartier Arnhem-Zuid ondertekend

Foto: Gemeente Arnhem

Op 28 oktober ondertekenden Hans de Vroome, wethouder gemeente Arnhem en Mark van Doorn en algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling een intentieovereenkomst.

De overeenkomst is de eerste stap voor het verwezenlijken van een complex met tweehonderd woonappartementen en mogelijkheden voor sport en bewegen in het Olympuskwartier in Arnhem Zuid. Doel is om hier een zeer levendig gebied te maken, ingevuld met verschillende functies. Ontmoeten, sociale verbinding tussen bewoners en omgeving en bewegen in een groene setting vormen het DNA van het plan.

Wijziging van het bestemmingsplan

Het komende halfjaar stelt de projectontwikkelaar in overleg met de gemeente, de Olympus-partners, omwonenden en andere belanghebbenden een stedenbouwkundig plan op. De gemeente werkt gelijktijdig aan een wijziging van het bestemmingsplan. Streven is om in 2022 met de bouw te starten, waarna het complex in 2024 kan worden opgeleverd.

Combinatie van functies

Rob Gerritsjans, Regiomanager Janssen de Jong Projectontwikkeling Oost, legt uit: “We zijn verheugd dat we deze kavel van de gemeente kunnen kopen. Het woonprogramma zal bestaan uit tweehonderd appartementen variërend in grootte van 50 tot 100 m2, zowel koop als (sociale) huur. De parkeervoorziening is in het appartementencomplex ondergebracht. Daardoor blijft de groene omzoming behouden en het geheel erg mooi wordt ingepast in het openbare gebied. Het gebouw zal tevens beschikken over 3.500 m2 commerciële ruimte. Hier zal onder meer een leisurevoorziening gevestigd worden.”
Wethouder Hans de Vroome is erg te spreken over het voorstel voor invulling van de kavel: “Juist de combinatie van functies leidt hier tot een fantastisch plan. Het komt tegemoet aan de behoefte aan woonruimte, het versterkt de levendigheid in het gebied en er is ook voldoende ruimte voor sport en bewegen. Dat is wat we graag wilden op deze plek.”

Divers team

Het team voor de ontwikkeling van het plangebied bestaat, naast Janssen de Jong Projectontwikkeling, uit Faro Architecten (architectuur en stedenbouw), Buro Lubbers (landschapsarchitectuur en stedenbouw), ASR (beoogd belegger middenhuurwoningen), twee leisure partijen en BMV Makelaars (adviseur woningmarkt, doelgroepen en prijsniveau). Daarnaast is er een aantal strategische partners die in een volgende fase betrokken worden.Olympuskwartier

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden