Gemeente wil vakantieparkeigenaren kunnen aanspreken op permanente bewoning

Foto: Vakantiepark Arnhem

De gemeente wil ook eigenaren van vakantieparken kunnen aanspreken als gasten van het park permanent in een vakantiewoning verblijven. Dat staat in een voorstel dat het college van B en W aan de gemeenteraad stuurt.

De nieuwe regels zijn opgenomen in een facetbestemmingsplan, dat geldt voor alle vakantieparken en campings in Arnhem. Dit geeft de gemeente een extra mogelijkheid om gebruik in strijd met het bestemmingsplan aan te pakken.

Huidige bestemmingsplannen

De huidige bestemmingsplannen geven de gemeente alleen de mogelijkheid om de bewoners zelf aan te spreken op permanente bewoning. Door het aanpassen van de regels kunnen in de toekomst ook de eigenaren worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid om geen permanente bewoning van recreatiewoningen toe te staan. Dit geeft de gemeente een extra mogelijkheid om strijdig gebruik met het bestemmingsplan aan te pakken.

Facetbestemmingsplan

Met dit facetbestemmingsplan geeft het college invulling aan de wens van de raad om het park niet in te zetten voor de opvang van asielzoekers, er geen arbeidsmigranten te huisvesten en geen nieuwe mensen op het park te laten komen wonen.
Het college wil nog dit jaar een plan van aanpak presenteren hoe zij de permanente bewoning op Vakantiepark Arnhem wil gaan beƫindigen. In dat plan staat ook hoe bewoners daarbij ondersteund kunnen worden.

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden