Kleurrijk Arnhem is de stad voor iedereen

Foto: Gemeente Arnhem

Arnhem wil een inclusieve stad zijn. Een stad voor iedereen, waar je kunt zijn wie je (echt) bent. Ongeacht culturele achtergrond, religie, beperking, leeftijd, sekse of geaardheid.

In Arnhem waarderen en respecteren we de verschillen tussen mensen. Dat is helaas nog niet altijd zo vanzelfsprekend. Daarom zijn er van 5 tot en met 11 oktober een aantal activiteiten om aandacht aan te geven aan diversiteit en inclusie.

Activiteiten in Arnhem

De gemeente organiseert deze activiteiten in samenwerking met partners uit de stad (Apcg, Mind Mix, Poink, SWOA en Vitanos). De stad staat daarmee stil bij de landelijke Week van Toegankelijkheid, Diversity Day en Coming Out Day. Zo kunnen diverse inwoners uit de stad elkaar ontmoeten, verhalen en ervaringen delen. Veelal zijn deze activiteiten kosteloos. Je bent van harte welkom.

Ik kook mijn Verhaal (wijk)diner

Elk jaar wordt traditiegetrouw de regenboogvlag gehesen bij het stadhuis en er wapperen op diverse plekken in de stad regenboogvlaggen. De veelkleurigheid van de regenboog symboliseert de diversiteit van de samenleving. Hiermee wil Arnhem zich laten zien als LHBT-vriendelijke stad.
Inwoners, met en zonder een beperking, ontmoeten elkaar en delen verhalen onder het genot van een gerecht dat is samengesteld door een inwoner.

 • Vrijdag 9 oktober, inloop vanaf 17.30 uur, start om 18:00 uur
 • De Buitenplaats aan de Marasingel 19 (Schuytgraaf)
 • Aanmelden kan via [email protected]

Regenboogkookworkshop

Inwoners ontmoeten elkaar om samen te koken en door middel van een workshop in gesprek te gaan over het onderwerp coming out.

 • Zondag 11 oktober van 10.30 tot 13.30 uur
 • Café Bosch aan de Apeldoornsestraat 4a
 • Aanmelden kan via [email protected]

Talkshow Out op de werkvloer

Met verschillende tafelgasten en deelnemers wordt er gesproken over coming out op de werkvloer.

 • Zondag 11 oktober, inloop vanaf 15.15, start om 15.30
 • Café Bosch aan de Apeldoornsestraat 4a
 •  Aanmelden via [email protected] (€ 2,00)

Wandelingen Sonsbeekpark op zaterdag 10 oktober

De natuur beleven op een toegankelijke manier voor iedereen is het streven van drie wandelingen georganiseerd in het Sonsbeekpark. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je een lichamelijke, visuele of auditieve beperking hebt.
Onder andere is er aandacht voor de historie van deze locatie.  Wil je meer weten over de historie van Sonsbeekpark en/of vind je het leuk om gezellig samen te wandelen? Geef je op voor één van de wandelingen op zaterdag 10 oktober:

12.30 – 13.30 uur Geschiedenis wandeling (wandeling Walk for all app) 
Samen met de boswachter door het Sonsbeekpark wandelen (in de toekomst kan dat met de Walk for all app op uw smartphone). Aan de hand van de vertelling leer je veel over de geschiedenis van Sonsbeek. Wist je bijvoorbeeld dat Sonsbeekpark het landgoed was van de wat vreemde baron van Heeckeren?

14.00 – 15.00 uur Wandeling langs Belvedere en ijskelder 
Beleef de ontoegankelijke Belvedère en ijskelder toch door beeld en verhalen door de boswachter. Van niet toegankelijk naar anders toegankelijk. Deze route is een stevige klim, mocht dit een probleem opleveren, dan is een alternatief mogelijk. Geef dit door bij aanmelding.

14.00 – 15.00 uur Belevingswandeling
Beleef het bos écht, misschien wel van de gebaande paden af. Dit onder begeleiding van een gids. Er worden op dit moment belevingswandelingen ontwikkelt die voor iedereen toegankelijk zijn. Wees er als één van de eerste bij. Dit is een op maat wandeling.

 • Het start en eindpunt van de wandelingen is Molenplaats Sonsbeek aan de Zijendaalseweg 24a in Arnhem. De meest toegankelijke route naar de Molenplaats is vanaf het parkeerterrein van het Watermuseum. Er is een toegankelijk toilet aanwezig.
 • Aanmelden via [email protected]. Meld u van tevoren aan en geef aan met hoeveel personen u deelneemt. De wandelingen zijn zo toegankelijk mogelijk. Heb je specifieke voorzieningen nodig  (zoals een schrijf- of gebarentolk)? Laat dit dan weten bij jouw aanmelding

De hoop is dat iedereen mee kan doen, maar de RIVM richtlijnen gelden. Dat betekent dat activiteiten toegankelijk zijn voor kleine groepen, zodat iedereen veilig kan deelnemen. Heb je klachten als hoesten, koorts of een loopneus? Meld je dan af.
Bij grote animo wordt gekeken naar andere momenten in het jaar om extra activiteiten te organiseren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden