ArnhemAAN helpt bij verduurzamen en Energiebank steunt lage inkomens

Foto: Pixabay

Vanuit Gemeente Arnhem werd EcoBright benaderd met de vraag of zij led lampen konden leveren voor het Project ArnhemAAN. De insteek van dit project is om de inwoners en bedrijven binnen de Gemeente Arnhem te stimuleren om zelf aan de slag te gaan met energie besparen of zelfs energieopwekking.

De Energiebank helpt inwoners om minder energie te verbruiken om zo te besparen op de energierekening.

Wat is ArnhemAAN?

In 2017 is de gemeente Arnhem met de campagne ArnhemAAN gestart. ArnhemAAN wil inwoners en bedrijven stimuleren om zelf aan de slag te gaan met energie besparen of zelfs energieopwekking. Het uiteindelijke doel is hierbij het verminderen van de CO2 uitstoot. De campagne laat zien wat mensen zelf thuis of in een bedrijf kunnen doen om energie te besparen. Kleine en grote stappen zijn goed. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar kan zelfs leuk zijn. In 2017 is de gemeente Arnhem met de campagne ArnhemAAN gestart om bewustwording te creëren.

Energie besparen

Inwoners kunnen voor meer informatie over de campagne terecht op de website van ArnhemAAN en de Facebookpagina. Daarnaast begint de gemeente Arnhem in september met wijkgesprekken. Hierbij gaan zij samen met de bewoners en ondernemers het gesprek aan om te luisteren wat er speelt, om te horen wat ze nodig hebben en wat de drijfveren zijn om bewuster met energie om te gaan. Ook kunnen inwoners terecht bij bus Lijn2030. Deze duurzame bus rijdt door de stad om bewoners te helpen met het verduurzamen van het huis en leefomgeving. Daarnaast is er ook nog het appeltaartgesprek. Daarbij bespreek je samen met je buren onder begeleiding van een coach wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen in de woningen. Of wat dacht je van een warmtecamera wandeling? Zo kan men doormiddel van een warmte scan zien waar de warmtelekken bij uw woning zijn van binnen en van buiten.

ArnhemAAN en EcoBright

Voor de wijkbezoeken was de Gemeente Arnhem opzoek naar een gift om de inwoners en ondernemers te schenken tijdens de bezoeken. Hiervoor heeft zij EcoBright benaderd met de vraag of zij led lampen konden leveren voor dit project. EcoBright is als bedrijf al jaren actief in de verkoop van led verlichting aan zowel particulieren en bedrijven. Een simpele stap om te beginnen met energiebesparing is het vervangen van uw halogeen lampen door led lampen. Led lampen zijn namelijk vaak tot wel negentig procent energiezuiniger dan halogeen verlichting. Voor de wijk bezoeken hebben de Gemeente Arnhem en EcoBright een speciale verpakking voor de led lampen ontworpen en het resultaat mag er wezen.

Duwtje in de rug

Om deze campagne een duwtje in de rug te geven biedt EcoBright de inwoners van de Gemeente Arnhem een eenmalige kortingscode aan. Met de kortingscode ArnhemAAN krijg je tien procent korting bij het bestellen van energie besparende led lampen en led dimmers. De code is geldig tot eind 2021 en te verzilveren op www.ecobright.nl. Dus wacht niet langer en begin vandaag nog met het verduurzamen van uw woning.

Verlaag je energierekening

Minder energie verbruiken en zo besparen op je energierekening. Dat kan met een gratis energiecoach van de Energiebank regio Arnhem. “Veel mensen hebben een hoge energierekening, terwijl dat niet nodig is. Bij veel huishoudens is makkelijk tien tot twintig procent van het energieverbruik besparen. Dat is echt niet ingewikkeld, als je maar wilt besparen en weet hoe je dat doet. Dat is het belangrijkste,” zegt Nel, een ervaren energiecoach. Dat is precies de reden dat Energiebank regio Arnhem een gratis energiecoach aanbiedt aan Arnhemse minima. “De energielasten zijn bij veel mensen een te groot deel van de maandelijkse uitgaven en dat kan minder.”

Hoe werkt het?

Wil je je energierekening verlagen met hulp van een energiecoach? Meld je dan aan via www.energiebankregioarnhem.nl. Samen ga je kijken naar je energieverbruik om het daarna te verlagen. De coach geeft tips en je krijgt ook enkele energie bespaarproducten. Na enkele bezoeken van de coach kun je zelf verder én woon je nog net zo fijn maar dan met een lagere energierekening.

Gemeente Arnhem en Provincie Gelderland steunen Energiebank

Met een subsidie van de gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland kan de Energiebank regio Arnhem de komende drie jaar aan de slag. “Het doel is om honderden gemotiveerde Arnhemmers met een laag inkomen te helpen. Dat doen we met vrijwillige energiecoaches die we zelf opleiden. Dat is leuk en gaat hartstikke goed,” aldus Nel. Om zoveel mogelijk huishoudens te kunnen helpen bij het verlagen van hun energiegebruik zoekt de Energiebank meer huishoudens en coaches. Iedereen die interesse heeft in energiecoaching of om zelf energiecoach te worden kan contact opnemen via www.energiebankregioarnhem.nl. Ook ontdek hier hoe je eenvoudig energie bespaart.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen