ID Bellen: help dienstverlening van de gemeente te vernieuwen

Foto: Pixabay

Gezocht: vijftig inwoners die een mogelijk nieuwe telefoonservice van de gemeente Arnhem willen testen. Heb je op 23 of 24 september tijd om te helpen?

De hele test kun je doen vanuit huis. Als dank voor jouw tijd en moeite ontvangt je een cadeaubon ter waarde van €10.

Fraude graag voorkomen

Soms bel je de gemeente met een vraag over persoonlijke informatie. Wat de status van jouw aanvraag is bijvoorbeeld, of hoeveel personen er staan ingeschreven op jouw adres. De gemeente kan deze vragen niet altijd beantwoorden. Controleren of je bent wie je zegt te zijn is telefonisch namelijk niet mogelijk. En fraude met jouw gegevens wil de gemeente graag voorkomen.

ID Bellen: nieuwe vorm van telefonische dienstverlening

In de toekomst wil de gemeente jou graag beter van dienst zijn. En persoonlijke informatie wél met jou via de telefoon kunnen delen. Daarom heeft zij een nieuwe service ontwikkeld: ID Bellen. Met ID Bellen identificeer je jezelf via een speciale app. Zo weet de gemeente zeker dat jij bent wie je zegt te zijn en kan zij jouw vragen beantwoorden.

Test mee en ontvang een cadeaubon

Voordat de gemeente ID Bellen verder ontwikkelt wil zij eerst kijken wat inwoners van Arnhem van deze nieuwe service vinden. Zodat de gemeente zeker weet dat het bijdraagt aan de dienstverlening. Dit doet zij met een korte inwonerstest. Jouw hulp kan daarbij goed helpen.
Meedoen aan de test kan als je in Arnhem woont en je een smartphone hebt die niet ouder is dan zes jaar. De test is op 23 en 24 september tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Binnen deze dagen en tijden kies je zelf een moment waarop je meedoet met de test. Je kunt de hele test doen vanuit huis. De test bestaat uit onder andere uit een keer proefbellen en het invullen van een korte vragenlijst.

Ontvang een cadeaubon

Wil je de gemeente helpen? Mail dan jouw naam naar [email protected]. Je ontvangt dan van haar de instructies. Na afloop van de test ontvang je de vragenlijst en tot slot als dank voor jouw tijd en moeite een cadeaubon van €10.
ID Bellen is een project van de gemeenten Arnhem, Nijmegen en de Drechtsteden. Kijk voor meer informatie op www.idbellen.nl.
Kijk naar de video ID Bellen.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden