Geldzaken en Ondernemers van start op 8 juli

Foto: Arnhem Nieuws

Arnhemse ondernemers met geldzorgen kunnen vanaf 8 juli aankloppen bij Geldzaken en Ondernemers. Dit loket biedt Arnhemse ondernemers financieel advies en hulp bij schulden.

De gemeente start met deze service omdat er voor ondernemers met geldzorgen geen eenduidige, complete aanpak bestond.

Ondernemers weer perspectief bieden

Ondernemers kloppen op verschillende deuren en betalen soms zelf voor de hulpverlening. De hulp die de gemeente gaat bieden is gratis. Zeker nu veel ondernemers het financieel zwaar hebben vanwege alle maatregelen rondom corona, kan Geldzaken en Ondernemers uitkomst bieden.
Het loket is vanaf 8 juli vijf dagen per week geopend. Ondernemers kunnen een afspraak maken via de website, via e-mail of telefonisch. Wethouder schulddienstverlening, Martien Louwers: “Juist in deze lastige tijd willen we er als gemeente zijn voor ondernemers met problemen. Het is niet gemakkelijk om hulp te vragen als je schulden hebt. Ondernemers willen hun problemen het liefst zelf oplossen en schaamte speelt vaak een rol. En als het dan ook nog onduidelijk is welke hulp er mogelijk is, zie je door de bomen het bos niet meer. Dat geeft veel stress. Het is ons streven om alle Arnhemmers met geldzorgen, dus ook ondernemers, weer perspectief te bieden. Bijvoorbeeld met hulp bij het saneren van schulden.”

Samenwerking

Wie een afspraak bij Geldzaken en Ondernemers heeft gemaakt, krijgt een gesprek met een coördinator schuldhulp die meedenkt en gerichte ondersteuning. In het loket wordt samengewerkt. dat zijn onder andere: Overrood (coaching en begeleiding), Zuidweg en Partners (schuldregelingsorganisatie), PLANgroep, de sociale wijkteams en Bureau Zelfstandigen. De gemeente hoopt dat ondernemers met deze vorm van hulp minder snel stoppen met hun bedrijf als het even minder gaat. Als een onderneming echt niet meer levensvatbaar blijkt, wordt de ondernemer begeleid naar de schuldhulp voor particulieren.

Krachtig ondernemersklimaat

Wethouder economische zaken, Jan van Dellen: “Ondernemers zijn belangrijk voor Arnhem als levendige, ondernemende en inclusieve stad. Zij creëren werkgelegenheid, investeren en initiëren innovatie en creativiteit in de stad. De gemeente zet zich dan ook in voor een krachtig ondernemersklimaat waarin bedrijven worden ondersteund in hun ontwikkeling en daarbij behorende vraagstukken.” Geldzaken en Ondernemers is onderdeel van de Ondernemersdesk van Van Bedrijven Weten. Ondernemers kunnen hier ook terecht met andere vragen, bijvoorbeeld over vergunningen of over de 1,5 meter-regels.

Campagne

Deze week start een campagne om Geldzaken & Ondernemers bekend te maken bij ondernemers. Het loket is bereikbaar via www.arnhem.nl/geldzorgen, direct via mail: [email protected] of telefonisch: 026 3774900.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen