Energy Café start weer op 18 juni

Foto: Energy Café

Het Energy Café is het inspirerende ontmoetingsmoment van het netwerk Energy made in Arnhem. Om de twee maanden wordt het georganiseerd op de derde donderdag van de maand.

In de andere maand vindt het Klimaatcafé plaats, dat over klimaatbestendig maken van de stad gaat, georganiseerd door Arnhem Klimaatbestendig. De Energy Cafés worden geprogrammeerd door de partners uit het netwerk en Showroom Arnhem in een vast terugkerende locatie.

Livestream op 18 juni

Wil je graag je woning verduurzamen en kun je hiervoor tips en extra informatie gebruiken? Of weet je niet hoe en waar je hiermee moet beginnen? En is het wel het juiste moment voor duurzaamheidsmaatregelen?
Tijdens het aankomende Energy Café bespreken we dit soort kwesties. Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen die een woning energiezuiniger wil maken. Hiervoor hoef je geen woningeigenaar te zijn. Ook als huurder kun je allerlei acties ondernemen om minder energie te gebruiken. Hoewel we momenteel niet met zijn allen samen kunnen komen, staat de energietransitie natuurlijk niet stil. Daarom streamen we het Energy Café live vanuit Halte2030. Zo kan iedereen de sessie vanuit huis meemaken.Energy Cafe

Waar gaan we het over hebben?

Arnhem heeft grote ambities als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot in de stad en voor energiebewust wonen. Het doel is om in 2050 onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Een flinke verandering, die ons allemaal raakt. Het betekent dat we samen anders om zullen moeten gaan met ons energieverbruik. We kunnen allemaal stappen hierin zetten met onze woning. Ook nu, of juist in deze tijden. Maar hoe gaat dat in zijn werk, en welke kansen biedt het?

Wie doet mee?

Op 18 juni bespreekt Edwin Verdurmen dit met wethouder Klimaat en Energie Cathelijne Bouwkamp. We spreken David Willemsen van het Energie Loket Midden Gelderland over wat het ELMG kan bieden in de coronacrisis en waarvoor Arnhemmers bij dit platform terechtkunnen. Ook zijn er interviewen met drie Arnhemse inwoners over de duurzaamheidsmaatregelen die zij al hebben genomen in hun woning en waar ze ervan hebben geleerd. Ondertussen kun je tijdens de livestream al je vragen stellen via de chat.
Stadsdichter Jesse Laport sluit het Energy Café af met een gedicht over het onderwerp van deze avond.

Wanneer en hoe laat?

De livestream begint op 18 juni om 20.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt live meekijken via het YouTube kanaal van Arnhem AAN. Kun je er niet bij zijn? De sessie is achteraf terug te kijken via losse fragmenten.
De cafés kunnen daarnaast ook op een andere locatie plaatsvinden, zoals op 20 februari in de Sofacompany in Arnhem. Vaste moderator van het Energy Café is Edwin Verdurmen. Als je een café (deels) wilt organiseren (bijvoorbeeld bij jou op locatie) of je hebt een vraag of een oproep aan het netwerk, dan kun je daarover contact opnemen met Ilka Baranyó: [email protected].
Kijk ook naar Energy Café van 20 februari over duurzaam ondernemen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden