Coronadashboard in Arnhem: inzicht in effecten Covid-19

Foto: Pixabay

De gemeente Arnhem publiceert vandaag het eerste Arnhemse coronadashboard. Daarin zijn opgenomen effecten van de coronacrisis op het gebied van gezondheid, economie, welzijn en werk.

Het coronadashboard wordt elke twee weken geactualiseerd. Het is beschikbaar voor alle inwoners en bedrijven.

Inzicht in gevolgen coronacrisis

Wethouder financiën Ronald Paping: “De coronacrisis heeft enorme gevolgen voor ons allemaal. Met dit dashboard willen we iedere Arnhemmer inzicht geven in die gevolgen. Hiermee kunnen ze zelf inschatten wat corona voor hen betekent.” De gemeente gebruikt het coronadashboard zelf ook om inzicht te krijgen in de effecten van de coronacrisis. Op deze manier kan die beleidskeuzes mee onderbouwen. “Samen met de financiële impactanalyse geeft het ons een goed inzicht in de effecten van alle coronamaatregelen in de hele gemeente,” aldus Paping. Voor de gemeente wordt het financiële risico van corona momenteel ingeschat tussen de 9,3 miljoen en 15,6 miljoen euro. Nog niet alle risico’s zijn bekend.

Werkeloosheid stijgt, criminaliteit daalt

Zo blijkt uit het dashboard onder meer dat in Arnhem tot en met 9 juni 366 inwoners positief getest zijn op Covid19. 67 Inwoners zijn of waren met coronaklachten opgenomen in een ziekenhuis. Het consumenten- en ondernemersvertrouwen daalt. De werkeloosheid stijgt en het aantal inwoners met een uitkering ook. De criminaliteitscijfers laten een daling zien. Ook het aantal ongevallen daalt. 37 procent van de zzp’ers ziet corona als bedreigend voor het voortbestaan van hun onderneming. In Arnhem werken circa 10.000 zzp’ers. Zij werken voornamelijk in de specialistische dienstverlening en gezondheidszorg. Bij bedrijven vrezen vooral horecaondernemingen problemen.

Elke twee weken update

Elke twee weken wordt het coronadashboard met relevante informatie geüpdatete en gepubliceerd. Voor het dashboard worden bronnen van de gemeente zelf gebruikt, maar ook van onder meer de provincie, CBS en RIVM.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden