Gemeente Arnhem evalueert azc Elderhoeve

Foto: COA

Bijna vijf jaar geleden ging asielzoekerscentrum (azc) Elderhoeve van start. Toen werd afgesproken met omwonenden dat er na vijf jaar een evaluatie plaats zou vinden.

Deze evaluatie gaat nu van start.

Evaluatie in coronatijd

Vanwege het coronavirus is evalueren tijdens een bijeenkomst niet mogelijk. Daarom zijn enquêtes naar omwonenden gestuurd. Daarnaast zijn ook met een aantal omwonenden gesprekken ingepland. De uitkomsten van de evaluatie neemt de gemeente mee in de beslissing over het wel of niet voorzetten van het azc op deze locatie.

Evaluatie

Op 18 april liep de bestuursovereenkomst tussen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Arnhem af. In mei 2020 start daarom de evaluatie. Tijdens de evaluatie onderzoekt de gemeente:
1.       Urgentie en juridische overwegingen: Is dezelfde aanleiding nog van kracht als in 2016?
2.       Sociaal en maatschappelijk vraagstuk: Wat is de invloed van het azc op de omgeving? Een onderdeel hiervan zijn interviews en een enquête onder bewoners in de buurt. Deze gesprekken worden gepland in juni.
3.       Financiële aspecten: Wat kost een azc?

Besluit in oktober

Op basis van de evaluatie neemt het college in oktober een besluit over het al dan niet verlengen van de bestuursovereenkomst. Het COA gaf al aan bij de gemeente dat ze voor een periode van vijf jaar weer willen verlengen.

Wil je meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen over azc Elderhoeve. Wil je de raadsbrief lezen? Kijk dan hier. Heb je nog geen antwoord op jouw vraag? Dan kun je ook mailen naar [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden