Verlenging dierenartsregeling voor Arnhemse minima

Foto: Gemeente Arnhem

Arnhemmers in het bezit van een Gelrepas kunnen weer gebruik maken van een speciale regeling. Vijftig procent van de kosten die je maakt bij de dierenarts worden vergoed.

Voorwaarde is dat de behandeling wordt uitgevoerd bij één van de in totaal zeven deelnemende dierenartspraktijken.

Al vanaf 5 maart

Met deze regeling, die begon op 5 maart, betalen minima de helft van de kosten die de dierenarts in rekening brengt voor een consult of behandeling. De andere helft van de kosten wordt vergoed door de gemeente en de dierenartsen zelf.

Proef succesvol

In Arnhem liep al eerder een proef met deze regeling. Die was zo succesvol dat werd besloten om de proef voor minimaal een jaar voor te zetten. Wethouder Dierenwelzijn Cathelijne Bouwkamp is verheugd dat de regeling weer is opengesteld: “Uit de proef bleek dat met deze regeling werd voorzien in een behoefte. Die wilden we daarom graag voortzetten. Wat mij betreft gaan we ervoor zorgen dat deze regeling een permanent karakter krijgt.”

Deelnemende dierenartsen

De deelnemende dierenartspraktijken zijn: Mijn Dierenarts Arnhem, Mijn Dierenarts Nederrijn, Mijn Dierenarts Oosterbeek, Dijkstra Dierenkliniek , Care 4 Animals, Huisdierenkliniek Hornstra en Dierenarts Arnhem. Voor de huidige regeling is in totaal €60.000 beschikbaar vanuit de gemeente. Als dit bedrag op is, stopt ook de regeling.

Resultaten proef 2019

Bij de proef uit 2019 zijn uiteindelijk 201 behandelingen uitgevoerd. Het overgrote deel daarvan, 82 procent, betrof behandelingen van honden en katten. Denk daarbij aan vaccinaties, chipregistratie of sterilisatie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden