Burgemeester Marcouch sluit smartshop Rijnstraat

Foto: De Alchemist

De smartshop aan de Rijnstraat is per direct gesloten op grond van de Opiumwet. Dit gebeurde na een controle van de gemeentelijke handhaving en de politie.

In de smartshop zijn hennep en paddo’s aangetroffen die niet door de smartshop verkocht mogen worden. Officieel mag een smartshop alleen natuurlijke middelen verkopen die niet onder de opiumwet vallen.

Een signaal voor anderen

Gisteravond,18 februari, is een smartshop aan de Rijnstraat per direct gesloten nadat een hoeveelheid hennep en paddo’s is aangetroffen. Burgemeester Ahmed Marcouch: “Het is totaal onacceptabel dat een smartshop softdrugs verkoopt. Smartshops zijn toegankelijk voor minderjarigen en die mogen niet blootgesteld worden aan softdrugs. Daar moeten we onze kinderen voor beschermen.” Marcouch vervolgt: “Legale winkels die misbruikt worden voor criminele activiteiten, dat is ontwrichtend en ondermijnt en verdrukt een eerlijke samenleving. Daarom zitten we er bovenop en maken er korte metten mee. Voor criminaliteit met fout geld, intimidaties en chantage is geen plek. Laat het een signaal zijn voor anderen.”

Op grond van de Opiumwet

De smartshop aan de Rijnstraat is per direct gesloten op grond van de Opiumwet. Dit was na een controle van de gemeentelijke handhaving en de politie. In de smartshop zijn hennep en paddo’s aangetroffen die niet door de smartshop verkocht mogen worden. De politie heeft de softdrugs in beslag genomen en de eigenaar aangehouden.

Weet je iets?

Naar aanleiding van enkele signalen zijn de politie en handhaving gaan controleren. Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers oren en ogen open houden. Weet of zie je iets, neem dan contact op met de politie (0900-8844). Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem of (0800-7000).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden