Bijeenkomst Burgermeetnet luchtkwaliteit op 20 februari

Foto: Pixabay

De Gelderse Natuur en Milieufederatie en de gemeente Arnhem nodigen inwoners en ondernemers van Arnhem van harte uit voor een bijeenkomst over het Burgermeetnet luchtkwaliteit.

De organisatoren willen kennis, bewustwording en het inzicht in de luchtkwaliteit in de gemeente Arnhem verder vergroten. De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 20 februari, vanaf 19.15 uur in Showroom Arnhem. Vooraf aanmelden is gewenst.

Netwerk van sensoren

De gemeente wil samen met betrokken inwoners, ondernemers en (milieu)organisaties een fijnmazig netwerk van sensoren opzetten die de luchtkwaliteit meten. In dit  ‘burgermeetnet’ gaan deelnemers met behulp van zelfgebouwde sensoren zelf aan de slag met het meten van de luchtkwaliteit. Hierbij wordt aansluiting gezocht bij het RIVM-initiatief ‘Samen meten aan luchtkwaliteit’. Wethouder Cathelijne Bouwkamp is aanwezig op de informatiebijeenkomst.

Burgermeetnet luchtkwaliteit

De resultaten van reeds bestaande initiatieven, zoals het LuchtData project van Arnhems Peil, maken onderdeel uit van het burgermeetnet. Zo wordt het meetnet nog verder uitgebreid. Zo kan de kennis, bewustwording en het inzicht in de luchtkwaliteit in de gemeente Arnhem verder vergroot.
Belangstellenden krijgen deze avond informatie over luchtkwaliteit en hoe zij deel kunnen nemen aan het burgermeetnet in Arnhem.

Programma

19.15 uur      Inloop met koffie/thee
19.30 uur      Welkom en korte introductie op het onderwerp.
19.45 uur      Diverse presentaties door GGD, RIVM en gemeente Arnhem
21.00 uur      Vragen, uitwisseling en afronding
21.30 uur      Drankje en mogelijkheid tot aanmelden als deelnemer

Waar en wanneer

Op donderdag 20 februari van 19.30 – 21.30 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur.
De locatie is Showroom Arnhem.  Aanmelden kan hier.
Let op: De publieksingang ligt aan de Langstraat 20, ingang links naast de parkeergarage, door het zwarte hek bij de blauwe verlichting.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden