Gesprekken over leven en dood  op zaterdag 15 februari

Foto: ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Denk je weleens na over uw laatste levensfase? Hoe kijk je aan tegen leven en dood? En hoe kunnen we als samenleving omgaan met de verschillende ideeën die hierover bestaan?

De overheid nodigt jong en oud uit om mee te praten over dit onderwerp.

Uitkomsten gebruiken bij beleidskeuzes

Organisator van deze dialogen door heel Nederland is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook in Arnhem wordt gepraat over de laatste levensfase. Uit alle gesprekken samen ontstaat een beeld hoe Nederland denkt over waardig leven en sterven, euthanasie en voltooid leven. Het ministerie stuurt de uitkomsten van de gesprekken naar de Tweede Kamer. Politici kunnen het gebruiken in hun discussies en bij hun beleidskeuzes.

Alles wat je zegt is vertrouwelijk

Je praat vanuit jezelf en deelt jouw eigen ideeën, wensen en zorgen over de laatste levensfase. De gesprekken zijn een dialoog met elkaar en zijn open en respectvol. Alles wat je in de gesprekken zegt, is vertrouwelijk. Het gesprek vindt plaats in een huiskamer en wordt begeleid door een gespreksleider.

Buurtgesprek

Na afloop wandelen jullie met elkaar naar een centrale locatie in de buurt en ontmoeten jullie de deelnemers van andere gesprekken. Als je minder mobiel bent, plaatst men je in een huiskamer dichtbij de centrale locatie. In het gezamenlijke buurtgesprek komen de thema’s uit de huiskamers samen. Hier zijn ook allerlei organisaties aanwezig met informatie over ondersteuning in de laatste levensfase.

Aanmelden

De gesprekken vinden plaats op zaterdag 15 februari in de wijk Klarendal. Iedereen uit Arnhem en omgeving kan eraan meedoen. De huiskamergesprekken zijn van 13.30 – 15.00 uur.
Het buurtgesprek met koffie is in Theater de Leeuw aan het Leeuwensteinplein 1 van 15.30 – 16.15 uur.
Je kunt meer informatie vinden en je aanmelden op de website.

Huiskamers gezocht

Er worden nog huiskamers in Klarendal gezocht met ruimte voor tien personen. Weet u een mooie huiskamer of locatie? Laat het weten via een mail aan [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden