Alexander Pechtold te gast op Congres Jonge Democraten

Foto: Jonge Democraten

De Jonge Democraten komen het weekend van 1 en 2 februari bij elkaar in Stadstheater Musis voor hun halfjaarlijkse congres. Hier wordt gestemd over de politieke standpunten van de jongerenorganisatie.

Er worden ook plannen gemaakt voor het komende politieke jaar. Er zijn verschillende lezingen en interactieve sessies georganiseerd.

Ahmed Marcouch en Alexander Pechtold

De Jonge Democraten zijn de grootste onafhankelijke politieke jongerenorganisatie van Nederland. Ze zijn gelieerd aan D66. Bij hun halfjaarlijkse congres komen verschillende prominenten aan het woord. Burgemeester  Ahmed Marcouch opent het congres op zaterdag 1 februari om 10.30 uur. De volgende dag, zondag, gaat oud-fractievoorzitter en oud-minister Alexander Pechtold in college tour setting met de Jonge Democraten in gesprek. Ook zijn er verdiepende sessies over verschillende onderwerpen, zoals de Nederlandse defensie en je eigen milieu-impact. Traditiegetrouw wordt op zaterdagavond een feest georganiseerd.

Stemming over voorstellen

Op de politieke agenda van de Jonge Democraten staat een aantal voorstellen. Daaronder zijn een voorstel voor het verhogen van het minimumloon en een voorstel voor het afschaffen van de CITO-toets. Daarnaast is er een voorstel voor het invoeren van gratis warme lunch op school. Ook wordt er gestemd over een resolutie over buitenlandbeleid.
Voor informatie over het hele programma kijk hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden