Ophalen afval met Oud en Nieuw en ophalen kerstbomen

Foto: Arnhem Nieuws

Tijdens de kerstdagen en en nieuwjaarsdag haalt SUEZ geen afval op. Dit gebeurt eerder of later. Kijk op www.arnhem.nl/afvalwijzer voor de juiste data.

Het inzamelen van afval in de binnenstad van Arnhem gaat veranderen. Vanaf 5 januari 2020 kunnen bewoners van de binnenstad restafval alleen nog maar in de ondergrondse restafval containers gooien. Dit zijn de ophaaldagen rondom de feestdagen:

  • Dinsdag 24 december: restafval, PBD en oud papier
  • Donderdag 2 januari: restafval en oud papier
  • Zaterdag 4 januari: restafval (laatste keer dat restafval aan straat wordt ingezameld)

Ophalen kerstbomen

Van 6 januari tot en met 10 januari haalt SUEZ de kerstbomen op. In de afvalwijzer staat op welke dag dit bij u in de straat gebeurt. Lees hier meer over het aanbieden van een kerstboom.

Als u een minicontainer of citybin gebruikt voor GFT (Groente- Fruit- en Tuinafval), kunt u de kerstboom op dezelfde GFT-ophaaldag aan straat zetten. Plaats de kerstboom naast uw container/citybin. U mag de kerstboom ook klein knippen en in de GFT-container stoppen.

Heeft u geen minicontainer of citybin? Plaats dan uw kerstboom in de periode van 6 tot en met 11 januari bij de ondergrondse container. U kunt uw kerstboom ook gratis naar het Afvalbrengstation brengen aan de Beijerinckweg 9a of De Overmaat 17.

Uw kerstboom wordt compost. Bied het daarom als volgt aan:

  • Haal alle versiering en verlichting uit de boom.
  • Verwijder de pot en/of standaard van de boom.
  • De boom mag niet langer dan 2,5 meter zijn.

Meer informatie?

Heeft u vragen over het ophalen van de kerstboom of wilt u meer informatie, bel dan met de SUEZ-servicelijn via telefoonnummer 0800 366 69 99.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden