Binnenstad vergroend op 300 plekken

Foto: Gemeente Arnhem

Op woensdag 11 december om 16.00 uur vindt de feestelijke afsluiting plaats van de derde en laatste ronde van het vergroeningsproject van de Arnhemse binnenstad.

De afsluiting wordt verricht door wethouder Cathelijne Bouwkamp.

De binnenstad kreeg er sinds de start van het project in 2017 300 groene elementen bij. De feestelijke afsluiting vindt plaats op de hoek van de Roggestraat (bij de Plus supermarkt) en op het Brouwersplein bij WAAR.

Geveltuintjes en gevelgroen

Tijdens de derde ronde is op 87 plekken in de binnenstad groen toegevoegd. Dat zijn bijvoorbeeld geveltuintjes, gevelgroen en stalen planten- en boombakken met meerstammige boompjes, varens, grassen en sierheesters. Zo zijn onder meer in Paradijs en Turfstraat geveltuintjes en gevelgroen aangebracht. In de Bakkerstraat is een hele reeks lage plantbakken geplaatst en in de Pastoorstraat hoge plantbakken met krentenboompjes. Een mooie afsluiter vormt het vergroenen van de kolom bij de entree van de Plus op de hoek van de Roggestraat en het Johnny van Doornplein.

Tijdens Binnenstad Groen konden bewoners en ondernemers tegen aantrekkelijke voorwaarden groen aanschaffen. De samenwerkende partijen hebben geïnvesteerd tot respectievelijk 90 procent van de kosten in de eerste en 80 procent in de tweede en derde ronde.

Succesvolle samenwerking

Het vergroenen van de binnenstad is een uniek project. Het kwam tot stand door een samenwerking van Bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem (PBA) en de gemeente Arnhem (waaronder het team Leefomgeving CSA). Gezamenlijk onderschrijven zij het belang van groen. Het groen zorgt niet alleen voor de leefbaarheid en beleving in de binnenstad. Het draagt ook bij aan de biodiversiteit, helpt bij de opvang van regenwater en het vermindert hittestress.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden