Arnhem eerste grote gemeente met CO2-certificaat

Foto: TÜV

De directeuren van de gemeente Arnhem, arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en Sportbedrijf Arnhem ontvingen op vrijdag 6 december een officieel certificaat uit handen van keuringsinstituut TÜV.

Het certificaat is de bevestiging dat zij forse stappen zetten om de uitstoot van CO2 in hun bedrijfsvoering te verminderen. Arnhem is nu de eerste grotere gemeente met een dergelijk certificaat.

Gezamenlijke inspanningen

Arnhem wil de CO2-uitstoot in 2023 met 40 procent verminderen ten opzichte van 2018. Het certificaat hoort bij niveau 3 op de zogeheten CO2-prestatieladder. Daarnaast helpt het Scalabor, Sportbedrijf Arnhem en de gemeente Arnhem bij het realiseren van de energie- en klimaatambities. De ambities en maatregelen zijn terug te vinden in het Klimaatplan. Een ingekorte versie van de maatregelen ziet u in een infographic.

Maatregelen

In het Klimaatplan, met daarin ook de CO2-footprint van de gemeentelijke organisatie, staan concrete maatregelen. Dat zijn, onder ander regionaal opgewekte groene stroom, zonnepanelen op eigen panden, het in fasen vervangen van openbare verlichting door LED-lampen en het verduurzamen van het wagenpark.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden