Zilveren Stadspenning voor Diederik Laman Trip

Foto: Gemeente Arnhem

Jhr. drs. Diederik Laman Trip heeft op maandag 2 december een Zilveren Stadspenning in ontvangst genomen. De penning werd hem uitgereikt bij de bestuursvergadering van Bio Vakantieoord door burgemeester Ahmed Marcouch .

De Zilveren Stadspenning wordt uitgereikt bij grote bijzondere verdienste voor de stad.

Ook Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Laman Trip ontving de penning omdat hij geruime tijd werkzaamheden verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben. Sinds 2006 zet Diederik Laman Trip zich in als penningmeester en voorzitter voor Bio Vakantieoord en Stichting Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten. Daarnaast is Laman Trip  voorzitter van de Raad van Advies van Burgers’ Zoo. In 2011 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwillige inzet

Laman Trip heeft zich daarnaast jarenlang vrijwillig ingezet als penningmeester voor Stichting Koningsheide. Hij was ook voorzitter voor Bestuurlijk Platform Gelderland, Nicolai Broederschap Arnhem (een uit de Middeleeuwen stammend groot sociaal fonds) en de Rosendaelsche Golfclub. Verder was hij voorzitter voor bij de Arnhem Mode Biënnale en vice-voorzitter voor het Nederlands Openlucht Museum Arnhem.

Verbinder

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De heer Laman Trip is van nature een verbinder. Hij voegt de daad bij het woord en deed dat in veel verschillende rollen. Zijn vrijwillige bijdrage aan verschillende Arnhemse maatschappelijke organisaties is groot. We zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd.”

De Zilveren Stadspenning wordt uitgereikt bij grote bijzondere verdienste voor onze stad. Het gaat daarbij vooral om bestuursfuncties, die van groot belang zijn voor Arnhem. In 2019 zijn er vier Zilveren Stadspenningen uitgereikt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden