Eerste Arnhemse Dag van de Waardering voor vrijwilligers

Foto: Kinderwijkteam Immerloo

De Arnhemse samenleving draait mede dankzij de inzet van zo’n 40.000 (!) vrijwilligers. Daarom organiseert Vrijwilligerscentrale Arnhem vanuit de afdeling Volare op zaterdag 7 december voor de eerste keer de Dag van de waardering.

Op deze dag, tevens de nationale dag van vrijwilligerswerk, worden de Arnhemse vrijwilligers in het zonnetje gezet. Er zijn twintig leuke en leerzame (gratis) workshops, diverse activiteiten en een lezing door Edward Sturing van Vitesse, met als thema ‘Van straat tot stadion! Burgemeester Ahmed Marcouch verzorgt om 16.00 uur de feestelijke afsluiting. Alle sprekers en trainers leveren geheel belangeloos hun bijdrage. Studenten van Rijn IJssel  ondersteunen bij de praktische organisatie van deze dag.

Workshops volgeboekt

Jaarlijks organiseert de vrijwilligerscentrale een breed aanbod aan workshops en begeleiding voor vrijwilligers (-organisaties). Dit is de eerste keer dat zoveel workshops op één dag en op één locatie aangeboden worden. Alle workshops waren binnen een week volgeboekt. Hermien van Setten en Liesbeth te Lindert van Volare zijn blij verrast: “We wilden een gevarieerd programma bieden, waarmee we een grote groep mensen aanspreken. De belangstelling was overweldigend, het liep echt storm met de aanmeldingen.” Dat heeft wel een nadeel: “We hebben helaas een aantal mensen teleur moeten stellen.”

Waardering

De dag van de waardering vindt plaats op 7 december van 11.00 tot 16.00 uur in Geniet in de Weerd aan de Weerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem. Alle workshops zijn inmiddels volgeboekt. Alleen voor de lezing van Edward Sturing is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Op de dag zelf is er een last-minute balie waar vrijwilligers terecht kunnen voor mogelijk vrijgekomen plekken in de workshops. Daarnaast kunnen belangstellenden altijd binnenlopen en zich laten informeren over de mogelijkheden die vrijwilligerswerk biedt.

Aanmelding en meer informatie

Het volledige programma is terug te vinden op de website. Daar kun je je ook nog kan aanmelden voor de lezing van Edward Sturing.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden