Grote inventarisatie gemeente en belastingdienst op Camping Arnhem

Foto: vakantiepark Arnhem

Vandaag, 29 oktober, voerde de gemeente Arnhem samen met de provincie, de belastingdienst en de politie een grote inventarisatie uit op Camping Arnhem.

Doel van de actie is om goed in beeld te krijgen wie er nu precies verblijven en onder welke omstandigheden. De actie startte om 5.00 uur vanmorgen en duurde de hele dag. Op de camping zijn ongeveer 600 vakantiewoningen.

Begrip voor actie

Toezichthouders van de gemeente en medewerkers van de politie voerden de inventarisatie uit. Bij de actie legden zij huis-aan-huis bezoeken af bij elke vakantiebewoning. De sfeer was rustig en de mensen werkten mee. De meeste bewoners van de camping hadden begrip voor de actie. Doel van de actie was om in beeld te krijgen hoeveel mensen er op de camping verblijven en onder welke omstandigheden.

Volgens Omroep Gelderland zijn er intussen al een aanhouding verricht, vijf auto’s die niet bij de belasting stonden ingeschreven, twee auto’s in beslag genomen en vier openstaande boetes betaald. Maar ook: 96 niet eerder ingeschreven inwoners van Arnhem werden geregistreerd. Dat is de voorlopige opbrengst van een grote gemeentelijk controle op Oostappen Vakantiepark Arnhem.

Inventarisatie

Op de camping verblijven onder meer kwetsbare inwoners en arbeidsmigranten, soms in verre van ideale omstandigheden. De gemeente verwacht meer inzicht te krijgen in de situatie en problematiek op de camping. Zij wil de inventarisatie daarvan voor het einde van het jaar dat klaar hebben. Vervolgens zal het college een voorstel aan de raad voorleggen over de aanpak van de problematiek.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden