Duurzame initiatieven Arnhemse wijken in kaart

Foto: Gemeente Arnhem

Wie wil weten welke initiatieven er in zijn of haar wijk spelen op het gebied van de energietransitie kan terecht op de website van ArnhemAAN.

Daar is het verhaal van de Arnhemse wijken vanuit de thema’s energie en duurzaamheid in kaart gebracht. VanafAan bod komen typische kenmerken van de wijken, zoals bouwjaren, energielabels en beschrijving van de wijkbewoners.

Duurzame initiatieven

De vele duurzame initiatieven in de stad worden op de website getoond. Ook is er een atlas met kaartmateriaal over de Arnhemse wijken. Deze ‘storymaps’ per wijk zijn gemaakt voor de inwoners van Arnhem. Ze geven inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen, energie op te wekken en je huis of wijk duurzaam te maken. De informatie over de wijken vind je op de website van ArnhemAAN.

Wijkgerichte energietransitie

De gemeente Arnhem gaat deze storymaps gebruiken om met wijkbewoners in gesprek te gaan over het verduurzamen van de Arnhemse wijken. In 2021 moet er voor alle Arnhemse wijken een plan liggen hoe  de energievoorziening vorm moet  krijgen zonder aardgas.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden