Arnhem eerste met 14 uur peuteropvang per week

Foto: Bill Kasman, Pixabay

Vanaf september 2019 kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf twee jaar wekelijks veertien uur peuteropvang krijgen. Dit was voorheen twaalf uur per week.

De gemeente Arnhem is daarmee een van de eerste gemeenten in Nederland waar dit aanbod geldt. Uniek is dat het aanbod in Arnhem geldt voor kinderen met en kinderen zonder taal- of leerachterstand.

Ontwikkeling peuters

Om deze mogelijkheid aan ouders van jonge kinderen onder de aandacht te brengen start de gemeente een campagne. Wethouder Hans de Vroome van Jeugdzaken geeft daarvoor op woensdag 18 september het startsein.

Arnhemse peuters kunnen op 50 locaties in de stad terecht voor peuteropvang. De gemeente is van mening dat peuteropvang goed is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het helpt jonge kinderen beter denken, leren en bewegen. Kinderen krijgen de begeleiding of de uitdaging die ze nodig hebben. Ook ontmoeten peuters andere kinderen om samen mee te spelen en wennen ze aan een andere omgeving dan thuis. Kinderen ontwikkelen zich zo spelenderwijs zodat ze straks goed voorbereid naar de basisschool gaan.

Campagne

De campagne legt de nadruk op de leuke en leerzame kanten van peuteropvang en dat het een goede opstap is voor de basisschool. Alle ouders met en verzorgers van jonge kinderen ontvangen in de week van 23 september een brief en een folder over peuteropvang. Die folder komt ook in meerdere talen op de website te staan. Ook is er een animatie gemaakt en volgen berichten op social media.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen