Burgemeester Marcouch gaat in Den Haag lobbyen voor bereikbaarheid Arnhem

Tijdens de nieuwjaarsreceptie vanavond in de Eusebiuskerk onthulde burgemeester Achmed Marcouch het Arnhems voornemen voor  2019: goede gesprekken voeren.

Een goed gesprek kan de Arnhemse samenleving ver brengen, aldus Marchouch. “Want het het goede gesprek zit vol wederzijdse verwachtingen, nieuwe inzichten en beloften.”

Ondernemers

Marcouch gaf als voorbeeld de ondernemers in de regio Arnhem-Nijmegen. Zij kregen in 2018 de prijs voor de beste economische regio van Nederland. “Dankzij de samenwerking viel in 2018 ook het Industriepark Kleefse Waard in de prijzen. En nu is het de kunst dit ondernemerssucces in brede kringen te delen.”

Marcouch ging ook in op de positie van allochtone werknemers, aandacht voor werkende armen en kwetsbare mensen die niet werken kunnen. “Zij worden vaak vergeten, en voor hen vragen de Gele Hesjes onze aandacht.”

Thuisvoelen

Marcouch is trots op álle Arnhemmers die klaar staan om mensen te helpen. “Wist u dat hier wachtlijsten bestaan voor vrijwilligers die hun stadgenoten willen leren lezen en schrijven?  Geen wonder dat ik mij zo thuis voel hier in Arnhem. U nodigt mij uit, u neemt mij mee. Ik mag door uw ogen naar Arnhem kijken. Door die van de moslima’s bijvoorbeeld, die recent een hartverwarmende kerstlunch organiseerden voor een hevig ontroerd AZC. En ook in onrustige tijden, ter plaatse na de explosie van een illegaal lab in Schuytgraaf, de arrestatie van radicalen uit Presikhaaf of het eerbetoon aan Bekiro in Malburgen.”

Veiligheid en bereikbaarheid

Aan het slot van zijn toespraak ging Marcouch in op de onveiligheid in de stad en de slechte bereikbaarheid. “De bereikbaarheid van Arnhem strompelt achteraan. Het prachtige CS Arnhem staat klaar, maar de ICE niet. En net buiten Arnhem slibben de snelwegen dicht. Succesregio 2018 of niet, zo raken wij hier geïsoleerd: onze ondernemers van hun relaties, onze culturele parels van hun bezoekers en onze inwoners van hun vrienden. Wij gaan in Den Haag dan ook raten als Brugman voor een bereikbaar en toegankelijk Arnhem. Zodat mensen als u en ik elkaar welkom kunnen heten.”

De volledige tekst van de nieuwjaarstoespraak vindt u hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden