Subsidieregeling woningisolatie Arnhem verlengd

Vanaf eind 2010 wordt provinciale subsidie verstrekt aan Arnhemse woningeigenaren die hun woning isoleren. Van het subsidiebudget voor 2013-2014 (€ 490.000,-) is nog ongeveer € 60.000,- beschikbaar en om het nog niet uitgekeerde budget volledig te kunnen inzetten, is de termijn voor subsidieaanvraag verlengd naar 1 oktober 2015.

“De regeling is in Arnhem zeer succesvol en er is een continu stijgende lijn in het aantal aanvragen zichtbaar”, zegt wethouder Duurzaamheid Henk Kok. “Er is sinds 2010 aan circa 1.400 woningeigenaren voor in totaal circa € 650.000,- aan subsidie uitgekeerd. Daardoor is circa 92.000 m² aan isolatiemateriaal aangebracht wat, naast werkgelegenheid in de bouwsector en lagere energielasten voor woningeigenaren, aanzienlijk bijdraagt aan de Arnhemse energiebesparingsdoelstelling. Er is al 1300 ton CO2 bespaard!”
Bestaande woningen
Wie zijn woning isoleert met HR++glas, dak-, gevel- of vloerisolatie komt in aanmerking voor een subsidie van 1/3 van de kosten tot een maximum van 500 euro. Degene die samen met minimaal vijf anderen een subsidie aanvraagt heeft recht op maximaal 250 euro extra. De subsidieregeling geldt voor eigenaar-bewoners van een bestaande woning. De woning mag niet verhuurd zijn, de eigenaar moet er zelf in wonen. De subsidie moet vooraf aan de werkzaamheden worden aangevraagd.
Provincie
Het subsidiebudget wordt in tranches beschikbaar gesteld door de provincie Gelderland. Nadat het subsidieplafond is bereikt kunnen er geen nieuwe aanvragen meer worden ingediend. De gemeente Arnhem hoopt dat in het voorjaar van 2015 er nieuw budget beschikbaar wordt gesteld door de provincie Gelderland.
Meer informatie: www.arnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen