Arnhem in Deal Stroomversnelling

Foto:

De gemeente Arnhem heeft maandag 29 september, samen met ruim 175 partners, de Deal Stroomversnelling getekend in Den Haag. Deze Deal geeft huiseigenaren de kans hun rijtjeswoning compleet te vernieuwen van het geld dat zij normaal gesproken aan de energierekening kwijt zijn.

De Deal is gesloten tussen bouwbedrijven, makelaars/taxateurs, banken, hypotheekverstrekkers, gemeenten, energiecoöperaties, renovatiewinkels en garantie-instellingen en dat gebeurde in aanwezigheid van minister Stef Blok en Prins Carlos Bourbon de Parme. Met een nieuw dak vol zonnepanelen, nieuwe gevels, moderne installaties en optioneel zelfs een nieuwe keuken en badkamer, is een oud huis in een klap mooier, comfortabeler én veel meer euro’s waard. 
Energierekening verdwijnt
Het initiatief, bedacht door Energiesprong, is uniek omdat meer dan 175 partijen de handen ineenslaan om huiseigenaren, de bouwsector en het klimaat een enorm plezier te doen. Een plezier dat betaald wordt vanuit de oude energierekening. Want die verdwijnt na de metamorfose tot energieleverend huis. In eerste instantie gaat het om meer dan een miljoen rijtjeswoningen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1980. Gemiddeld hebben deze slecht geïsoleerde huizen een energierekening van €175,- per maand. Door dit bedrag te gebruiken voor de aflossing van een speciaal hiervoor ontwikkelde energie-investeringsregeling, blijven de vaste uitgaven gelijk.
Ondersteuning
Arnhem was vorige week nog thuisbasis van de Dutch Green Building Week en hecht veel waarde aan verduurzaming van de Arnhemse woningen. Arnhem heeft bijvoorbeeld een goedkope lening voor mensen die energieneutraal renoveren en ondersteunt met Rijn en IJssel Energiecoöperatie inwoners die een dergelijke renovatie willen. 
Op 8 oktober is het NulNu congres bij de HAN Presikhaaf over Energieneutraal bouwen en renoveren, georganiseerd door DNA in de Bouw.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen