Informatiecentrum Slag om Arnhem verhuist in 2015

Foto:

Informatiecentrum Slag om Arnhem, gevestigd in het pand van Volkshuisvesting aan de Rijnkade, verhuist medio 2015 naar de Rijnkade 150 (Humphrey’s). Het college van B&W huurt het pand met ingang van begin 2015 voor een periode van vier jaar. De exploitatie en inrichting van het informatiecentrum wordt verzorgd door het Airborne Museum.

Het huidige informatiecentrum voldoet niet meer aan de wensen van de bezoekers. Zaken als meertalige informatie, mindervalide toegang, toiletten en horeca ontbreken. Daarnaast neemt het aantal (internationale) bezoekers de laatste jaren steeds verder toe. 
De visie op o.a. het informatiecentrum is beschreven in de Battle of Arnhem Aanbodketen (BAAK)* die de gemeente Arnhem, het Airborne Museum in Oosterbeek en de Stichting Eusebius Arnhem deze zomer hebben gepresenteerd. Deze visie beschrijft hoe de vele kanten van het verhaal van de Slag om Arnhem op een meer eigentijdse, samenhangende en evenwichtige manier aan het publiek kunnen worden gepresenteerd en zo de toeristische kansen kunnen worden benut. 
Ook sluit het verbeteren van het informatiecentrum naadloos aan op de Liberation Route Europe en past de ontwikkeling heel goed bij de plannen voor het Vrijheidsmuseum WO2 in Nijmegen, dat een belangrijke stimulans zal geven aan onze regio.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen