Vernieuwde Musis Sacrum wordt hét muziekcentrum van Oost-Nederland

Foto: MusisSacrum

Architectenbureau Van Dongen-Koschuch Architects and Planners uit Amsterdam gaat het ontwerp maken voor de verbouwing van Musis Sacrum, inclusief een multifunctionele nieuwe zaal. Het bureau won het Europese aanbestedingstraject dat de gemeente dit voorjaar startte met een paviljoen dat van alle kanten transparant is en het bestaande gemeentelijk monument op een mooie manier aanvult. 

De start van de bouw is medio 2015 gepland. Het vernieuwde Musis Sacrum, dat hét muziekcentrum van Oost-Nederland gaat worden, zou dan in 2017 in gebruik genomen kunnen worden. De verbouw vraagt een investering van ruim 18 miljoen euro.
Muziekfunctie
De beoordelingscommissie is unaniem van oordeel dat de visie Van Dongen-Koschuch Architects en Planners het meest passend is. De vraag aan de deelnemende architectenbureaus was om een toegankelijk, uitnodigend, verleidelijk en transparant gebouw te ontwerpen, dat past bij de omgeving en geschikt is voor veel verschillende activiteiten. Het gebouw moet tevens een thuis zijn voor Het Gelders Orkest. De muziekfunctie staat daarmee voorop.
Monument met moderne aanbouw
De bouw van een nieuwe zaal is onderdeel van een grote opknapbeurt van Musis Sacrum. Het monumentale deel van het gebouw wordt grotendeel in oude luister hersteld en de aanbouw uit de jaren ’80 wordt gesloopt. Die aanbouw maakt plaats voor de nieuwe hypermoderne,  multifunctionele zaal die Musis geschikt maakt voor alle soorten toonaangevende muziekproducties.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden