Terugroepactie John West Haringfilets in Gekruide Tomatensaus

Foto: John West

Fabrikant John West is een terugroepactie gestart voor Haringfilets in Gekruide Tomatensaus. In het product is een ingrediënt gebruikt met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide.

Dit gewasbeschermingsmiddel is in de EU verboden omdat het als kankerverwekkend geldt.

Terugroepactie

De terugroepactie geldt voor de Haringfilets in Gekruide Tomatensaus in blik 170 gram, met EAN code 5000171056757. De terugroepactie geldt alleen voor de blikken met de ten minste houdbaar tot-datum 16-3-2024.

Geen acuut gezondheidsrisico

In dit product is johannesbroodpitmeel gebruikt waarin te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide is aangetroffen. Dit gewasbeschermingsmiddel is in de EU verboden omdat het als kankerverwekkend geldt.
Hoewel er geen acuut gezondheidsrisico is, kan het langdurig eten van producten met te veel resten ethyleenoxide wel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Al gekocht?

Heb je dit product gekocht? Dan raden wij jou aan om het product terug te brengen naar de winkel, of om contact op te nemen met de John West Consumentenservice via telefoonnummer 0800 – 0 234 855 of per e-mail via [email protected]. Ook bij vragen over deze terugroepactie kun je terecht bij de Consumentenservice van John West.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden