De reis van appel tot drol

Foto: M.Spanier

Deze week verscheen het nieuwe informatieve kinderboek Van mond tot kont. In dit vrolijk geïllustreerde boek neemt Marcel Spanier, MDL-arts in Rijnstate, kinderen mee op reis door het fantastisch gemaakte spijsverteringskanaal.

Beeldend en met alledaagse voorwerpen wordt de reis beschreven die een appel aflegt van mond tot kont, oftewel van appel tot drol.

Trots op hun lichaam

“Het menselijk lichaam, met onder andere het spijsvertreingskanaal, zit echt ingenieus in elkaar. Daar moeten we zuinig op zijn. Trots ook. Het is fascinerend om te zien hoe het werkt. Als arts weet ik hoe dat in een lichaam werkt. En juist die kennis wil ik graag doorgeven. Zodat vooral ook kinderen leren dat ze trots mogen zijn op hun lichaam. En natuurlijk hoe je je lijf fit houdt en bijvoorbeeld overgewicht voorkomt,’’ aldus Marcel Spanier, Maag-, Darm-, en Leverarts in Rijnstate.

Boek zit boordevol humor

Dit kinderboek is gericht op kinderen van zes tot en met twaalf jaar en hun ouders. Met duidelijke taal en beeldende uitleg vertelt auteur Spanier over de werking van het spijsverteringskanaal.
Ook helpt het boek de arts, verpleegkundige of hulpverlener uitleg te geven over de werking van het spijsverteringskanaal zodat kinderen met buikpijn en poepproblemen begrijpen wat er met ze aan de hand is.
Het boek zit boordevol humor en leuke weetjes en bevat tips voor een fit en gezond lijf. Als bonus is er een prachtige animatiefilm toegevoegd.

Over de auteur

Marcel Spanier is Maag-, Darm- en Leverarts en sinds 2008 werkzaam in Rijnstate in Arnhem. Hij ronde in 2007 zijn specialisatie tot MDL-arts in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam af. Een stelling bij zijn proefschrift in 2011 luidde: “Iedereen zou bij de geboorte een gebruiks- en onderhoudshandleiding moeten krijgen.” De uitgave van het informatieve kinderboek sluit hier prachtig op aan.

Vanaf nu verkrijgbaar

Het boek* is vanaf nu verkrijgbaar bij Bohn Stafleu van Loghum en kost €12,50.
*Van mond tot kont door Marcel Spanier, ISBN: 9789036826686.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden