Nationale Pannenkoekdag laat ouderen niet in de kou staan

Foto: 2 in beweging

Nationale Pannenkoekdag is op vrijdag 19 maart dit jaar. Het wordt een speciale, corona-veilige editie die kinderen en ouderen met elkaar verbindt.

Het bakken en genieten van pannenkoeken door de ouderen vindt plaats in het verzorgingshuis, terwijl basisschoolkinderen de feestelijke aankleding verzorgen.

Ouderen en kinderenPannenkoekdag

“Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en ouderen in het zonnetje te zetten,” aldus de organisatie. Die bestaat uit een team gevormd door de sponsoren, Tefal en Koopmans. in Arnhem werken onder meer basisschool de Laarakker en scholengroep Produs mee met het pannenkoekenfeest.
Vorig jaar gooide corona roet in het eten en werd Nationale Pannenkoekdag gecanceld. “We vonden dat we de ouderen niet voor de tweede keer konden overslaan. Dus hebben we voor deze veertiende editie een andere invulling bedacht waarbij ouderen, kinderen en pannenkoeken toch mooi samen komen,” aldus Elles van den Berg namens de sponsor Koopmans.

Pannenkoekenfeest

Daarom bakken op vrijdag 19 maart niet de kinderen, maar de koks van de oudereninstellingen zelf de pannenkoeken. De leerlingen zorgen voor versieringen en een vrolijke noot buiten voor de instelling of digitaal. Het initiatief ligt bij de scholen die het contact hebben gelegd met de oudereninstelling. Samen bepalen ze de invulling, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. Maar liefst 450 deelnemers zorgen dit jaar voor een buitengewoon pannenkoekfeest

PannenkoekdagDigitaal entertainment

Leerlingen die boter-kaas-eieren gaan spelen met de ouderen op de ramen van de zorginstelling, een pannenkoek drive-in voor opa’s en oma’s of een pannenkoekkoerier die op pad gaat. Scholen blijken creatief op Nationale Pannenkoekdag. Naast versierde placemats maken de leerlingen van de Protestants Christelijke Basisschool De Fakkel in Apeldoorn een vrolijk filmpje voor de ouderen in de groepswoning ’s Heeren Loo Duinroos. “Corona gooit veel overhoop, ook in het basisonderwijs. We vinden het een geweldige opsteker dat zoveel scholen tijd vrijmaken voor Nationale Pannenkoekdag en er een corona-veilige invulling aan geven,” aldus Loes Tigelaar van Tefal.

Initiatiefnemers

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2007 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie zorgen Tefal en Koopmans dit jaar voor de versierpakketten voor de scholen en ontvangen de zorginstellingen een startpakket met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden