HorecaVrij pleit voor nationale feestdag bij heropening horeca

Foto: Arnhem Nieuws

Om de heropeningsdag van de horeca zo goed mogelijk en coronaproof te kunnen vieren én mensen opnieuw met elkaar te verbinden, pleit horecaketen De Beren als initiatiefnemer van HorecaVrij voor een nationale feestdag.

De keten van grillrestaurants start daarvoor de petitie #horecavrij.

Slechts vijf maanden open

Samen met het gezin, een vriendengroep of familie als vanouds genieten van een drankje of hapje buiten de deur lijkt al zo lang geleden. Voor de tweede keer op rij moesten alle horecagelegenheden de deuren sluiten. Het afgelopen jaar mochten zij slechts vijf maanden open zijn. Hoewel daar lange tijd veel begrip voor is geweest, is de maat nu vol en wordt het hoog tijd dat de horeca echt gehoord wordt, aldus de initiatiefnemers van #horecavrij. Om die reden wil horecaketen De Beren zich verenigen met zowel consument als concullega’s middels het initiatief HorecaVrij en start een petitie.

‘We zijn er klaar voor’

Ad Schaap, eigenaar van De Beren: “We hebben een lange adem gehad en hebben ons te allen tijde aan de maatregelen gehouden. Nu is het tijd om weer aan de slag te gaan. Met de lente in aantocht en de dalende besmettingscijfers zien wij daar ook alle kansen voor. Wij, de consument en onze concullega’s zijn er klaar voor. Het aftellen kan beginnen. Als we straks weer open zijn, gaan we ook niet meer dicht. Het is goed geweest.”

Heropening van horeca groots aangepakt

Als het aan Ad Schaap ligt, wordt de heropening van de horeca wgroots aangepakt. Naast het opstarten van een petitie worden er #horecavrij-vlaggen verkocht. Schaap: “De her-openingsdag moet voelen als één groot feest en voor de huidige generaties als een bevrijding. We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?”
Over de kleuren van de vlag is nagedacht, vertelt Ad Schaap: “Er is om meerdere redenen voor deze vlag gekozen. Zo staat de kleur groen bijvoorbeeld voor harmonie, groei en saamhorigheid. Maar ook in het logo zie je een sterke combinatie van vrijheid en horeca. Dit bij elkaar maakt de perfecte vlag voor Horecavrij!”

De tekst gaat verder onder de foto.

HorecaVrij

Petitie en vlag

HorecaVrij wil minimaal 100.000 handtekening verzamelen en roept om die reden zoveel mogelijk horecagelegenheden en consumenten op om de petitie te ondertekenen. Samen willen zij strijden voor een nationaal jaarlijks terugkerende vrije dag op de her-openingsdag van de horeca. De petitie is hier te vinden.

De vlag is te bestellen via: horecavrij.nl. voor €9,99 inclusief verzendkosten, inclusief bijbehorende poster.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden