Succesproject Koken Binnen Je Budget afgerond

Foto: Pixabay

Woensdag 12 februari 2020 is in Multifunctioneel Centrum (MFC) De Spil in Malburgen weer een editie van het project Koken Binnen Je Budget afgerond.

Naast budgetvriendelijk koken gingen de deelnemers ook aan de slag gegaan met beter leren spreken, schrijven en lezen. Tijdens de laatste kookles zijn certificaten uitgereikt aan de deelnemers.

Nieuwe variant

Koken Binnen Je Budget  is een succesvolle laagdrempelige Arnhemse cursus onder begeleiding van een kok en een taaldocent.  Daarbij staat gezond en betaalbaar koken centraal. Het is echt meer dan alleen koken. Na een eerste proef ongeveer een jaar geleden is er nu een nieuwe variant Koken Binnen Je Budget ontwikkeld. Dit gebeurde in samenwerking met de Voedselbank en Vitanos. De deelnemers leerden koken met een klein budget. Dat was in combinatie met voedingsmiddelen die de Voedselbank levert. Elke les werd gezamenlijk een gerecht bereid.  Aan het einde van de les at iedereen gezellig samen.koken

Enthousiaste deelnemers

De twaalf deelnemers leerden niet alleen lekkere gerechten te koken. Ook leerden zij hoe je een menu uitschrijft, hoe je hoeveelheden ingrediënten berekent. Ook etiketten  lezen en verstandig omgaan met geld werden behandeld. De gerechten die zij maakten passen in een gezonde leefstijl. Dus er werd rekening gehouden met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout. Zowel de begeleiding als de deelnemers waren erg enthousiast: “Ik heb het ervaren als een prachtig project!” “Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd en heerlijk gegeten, ben zo blij!”

MFC de Spil

MFC de Spil aan de Lupinestraat 12 herbergt als verzamelgebouw naast twee basisscholen tal van andere organisaties die in of rond De Spil. Zij zijn voornamelijk actief op het gebied van sociale activiteiten, sport, cultuur, creativiteit en gezondheid. Ook is De Spil locatie voor diverse bewonersorganisaties in wijkdeel West.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden