Terugroepactie Camembert Calvados van Jumbo en kaaswinkels

Foto: Arnhem Nieuws

Camembert Calvados wordt teruggeroepen door Jumbo en kaasspeciaalzaken. De leverancier van het product, Dupont Cheese België, heeft gemeld dat het product mogelijk de Listeria of STEC bacterie kan bevatten.

Het eten van producten die met (één van) deze bacteriën zijn besmet kan ernstige gezondheidsschade veroorzaken.

Jumbo en kaasspeciaalzaken

terugroepactieDe terugroepactie betreft de Jumbo Camembert Calvados in verpakking 125 gram met de EAN code 2324538000000 en de houdbaarheidsdatums 25-02-2020 en 29-02-2020.
De leverancier waarschuwt dat in Camembert Calvados, verkocht bij kaasspeciaalzaken, mogelijk de Listeria monocytogenes bacterie of E. Coli STEC bacterie aanwezig is. Daarom is ook de Camembert Calvados 1kg met THT-datum 25-02-2020 en met lotsnummer R2511 de bij de terugroepactie. Die kaas heeft EG-nummer FR-62-206-030 CE en is verkocht bij diverse kaasspeciaalzaken.

Gevolgen Listeria bacterie

Het eten van de kaas kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. De gevolgen van een Listeria-besmetting openbaren zich mogelijk pas na acht weken. Het risico op ziek worden is het grootst bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.
Heb je deze kaas gegeten en heb je koorts, met of zonder hoofdpijn, dan kan dit duiden op Listeriose.  Raadpleeg in dat geval uw huisarts en meldt dat u deze kaas gegeten heeft.

Gevolgen E. Coli STEC bacterie

De gevolgen van E. Coli STEC kunnen mogelijk in de week na het eten van de kaas merkbaar worden. E. Coli STEC kan leiden tot een maag-darminfectie, mogelijk met bloedige diarree al of niet gepaard met koorts. Bij jonge kinderen kunnen in zeer ernstige gevallen nierstoornissen optreden. Ook hiervoor geldt dat u het beste uw huisarts kunt raadplegen als u deze symptomen ontwikkelt, en meldt ook dan de consumptie van deze kaas.
Eet deze kaas dan niet op.

Terugroepacties

TerugroepactieHeb je de Jumbo Camembert Calvados gekocht, en heeft deze de genoemde houdbaarheidsdatum? Eet deze kaas dan niet op. Je kunt de kaas terugbrengen naar een filiaal van Jumbo. Het aankoopbedrag krijgt u dan retour. Of neem contact op met de klantenservice van Jumbo via telefoonnummer 0800 – 0220 161 (gratis).

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de terugroepactie van de Camembert Calvados 1kg, verkocht bij kaasspeciaalzaken? Neem dan contact op met de winkel waar je de kaas gekocht hebt of met de afdeling Kwaliteit van de leverancier via telefoonnummer 0172 – 630 115.
Je kunt ook hier kijken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden