Dit zijn de populairste bezorgrestaurants in Arnhem en Nijmegen

Deliveroo PR library imagery © Mikael Buck / Deliveroo
Foto: Deliveroo

Om het tweejarig jubileum van Deliveroo in Arnhem en Nijmegen deze maand te vieren zijn deze rivaliserende steden eens onder de loep genomen. Welk type eten laten Arnhemmers en Nijmegenaren het liefst bezorgen?

Deliveroo zocht het voor je uit.

Eten graag laten bezorgen

Wordt er in beide steden bij andere soorten restaurants besteld of houden ze in beide steden toch stiekem van hetzelfde eten? Eén ding hebben de steden in ieder geval gemeen. Zowel de Arnhemmers als de Nijmegenaren laten hun eten graag bezorgen. In Arnhem is dat misschien nog wel meer dan in Nijmegen. In twee jaar tijd zijn er maar liefst 47 procent meer restaurants in Arnhem toegevoegd aan het platform. Nijmegen kent een groei van 22 procent nieuwe restaurants die bij in Deliveroo zijn aangesloten. In verband met haar twee-jarig bestaan heeft Deliveroo dit onderzoek gevoerd.

Arnhem

Arnhemmers bestellen graag van bezorgrestaurants. Wat burgers betreft houden ze in Arnhem van een meer standaard hamburger van de Burger King. Ook Asian street food en de poké bowl, de Hawaïaanse variant van sushi, vallen erg in de smaak.

De top vijf bezorgers in Arnhem zijn:

  • KFC
  • Burger King
  • Asian Street Food by Dadawan
  • Subway
  • Poké & Rolls Dadawan

Nijmegen

Burritos, nachos, tacos en meer, Nijmegenaren bestellen het liefst Mexicaans bij Chidoz. Daarnaast zijn de burgers van Wally groot favoriet. Maar niet zomaar burgers. Van mixed meat tot Nijmeegse oesterzwammen gekweekt op koffiedik, zeewier uit de Oosterschelde of gefermenteerde Groningse Krombekbonen. Je kunt het zo gek kun je het niet bedenken of ze maken er bij Wally een burger van.

De vijf top bezorgers in Nijmegen zijn:
  • Chidoz Nijmegen
  • KFC
  • Wally Burgers
  • Iwan
  • Burger King

Conclusie

Hoewel Nijmegenaren graag bij de Mexicaan bestellen en Arnhemmers Aziatisch is er één gemene deler: KFC. De fastfood kipgerechten van de Amerikaanse keten staan hoog in de rang van zowel Arnhem als Nijmegen. Mocht er ooit ruzie tussen beide steden uitbreken, dan is dit wel een geschikt vredesmaal.

Wat is Deliveroo?

De missie van Deliveroo is om de manier van eten bestellen te veranderen. Het bedrijf werkt samen de beste restaurants, zowel lokaal als internationaal, en brengt het eten waar je van houdt aan je deur. Met alle verschillende restaurants en hun bezorgers brengt het de order bij je in ongeveer 32 minuten. Kijk voor meer informatie op: www.deliveroo.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden