Momentje Arnhem: Simon

In ‘Momentje Arnhem’ benaderen wij opvallende of bijna onzichtbare, en andere interessante mensen, in de hoop ze te mogen verleiden tot een geïllustreerd interview, hopende dat ze ons willen verrijken met een glimp van hun leven. Onderhoudende verslagen die illustreren dat ieder mens een deur opent naar een andere wereld.

Naam: Simon Burgers
Status: Getrouwd
Studie/beroep: Leraar / Freelance componist
Huidige werkzaamheden 
Simon heeft een part time baan als leraar Nederlands op de Haagse Hogeschool. Daar geeft hij onder meer les in argumenteren, presenteren en vergaderen. Verder is hij momenteel bezig met de promotie van Het Morelli principe, het tweede boek dat hij met zijn dochter Laura geschreven heeft. Drie jaar geleden hadden zij al samen een boek geschreven, Copycat. Van het laatste boek zijn de drukproeven af.  Simon en Laura zijn nu de boekpresentaties aan het voorbereiden die begin juni in Den Haag en Amsterdam plaatsvinden. In Den Haag wordt het boek overhandigd aan dr. Marcel Spruit, specialist in computerveiligheid. Het thema van Het Morelli principe is computermisdaad. Een perfecte match. Voor alle locaties die in het boek genoemd zijn, hebben ze daadwerkelijk research gepleegd. Naast dat dit erg leuk was om te doen, zorgde deze activiteit ervoor dat alle gegevens met de feiten kloppen. Computerveiligheid is trouwens in werkelijkheid een groot probleem! 
Leuke details zijn dat de uitgever de boeken in China laat drukken, en dat Arnhem toevallig ergens in het midden van het boek als locatie genoemd wordt.
Beroepsmatige toekomstvisie/toekomstwens
“Door blijven gaan met les geven. Niet meteen een derde boek schrijven, maar weer muziek gaan componeren.” 
Persoonlijke toekomstvisie/toekomstwens? 
“Het gaat erg fijn nu. Mijn beide ouders leven nog, en verder is iedereen om mij heen gezond. Als het zo kan blijven ben ik erg tevreden.” 
 
w0s4gkvnz76byf9s7c0f05qu9 
Hobby’s
Goochelen. Dat wil zeggen, het kleinere goochelen met kaarten en balletjes. Simon doet af en toe trucjes in de klas. Hij houdt verder ook van het grotere werk van bijvoorbeeld Hans Klok, en speelt met de gedachte om in een volgend boek een goochelmeisje een rol te geven.
Passie  
Interactie met mensen, bezig zijn met muziek en schrijven – in die volgorde. “Zonder mensen valt de zin van veel dingen weg. Zeker van het schrijven.”
v4mtxwft4r8d4845422kxr4ve
 
Muziek
Alle muziek! Dus, van Bach tot garage-rock. Favoriet stuk: Miroir de Peine door de Nederlandse componist Hendrik Andriessen (vader van Louis Andriessen). Warme, romantische muziek.
Films 
Citizen Kane – hoofdrol en regie: Orson Welles. De film gaat over het leven van een krantenmagnaat, en over een woord dat hij op zijn sterfbed uitspreekt. Een absolute aanrader.
Boeken
Kees de Jongen – door Theo Thijssen. Het boek gaat over een Amsterdamse jongen, 100 jaar geleden. Een tijdloos boek. Geniaal en ontroerend.
Wie is/zijn er op dit moment voor jou belangrijk? 
Mijn familie
Waarom? 
Omdat zij en ik onze gevoelswereld delen.
Als je aan allemaal dezelfde boodschap zou kunnen geven, wat zou dat dan wezen?
Kijk minder op smartphones, en meer om je heen. De wereld is adembenemend.
 
-Fijn dat je aan dit interview meedeed Simon. Bij dezen mag je op je eigen ingegeven manier deze column afsluiten.  
 
so8bed3lb30abhg55blgl3dkw
 
(Compositie door Simon)
Auteur en foto’s: Rick Herrera
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen