112

Tot vier jaar cel voor ontvoering in Arnhem

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Zwolle en een 23-jarige man zonder vaste woonplaats tot gevangenisstraffen voor het ontvoeren van een persoon.  De mannen trokken op 7 augustus 2020 in Arnhem een man, een bekende van ze, met geweld uit zijn auto.

Zijn duwden het slachtoffer in de auto van de Zwollenaar. Het slachtoffer werd daarna naar een loods gereden, waar hij werd bedreigd en mishandeld. De man werd onder meer met een mes gestoken en met een balk geslagen. Doordat vanwege een andere zaak, de auto van de Zwollenaar werd afgeluisterd, was de politie snel ter plaatse.

Man al eerder veroordeeld

De man uit Zwolle krijgt een gevangenisstraf van vier jaar. Die straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank weegt daarbij mee dat de man al eerder veroordeeld was voor soortgelijke feiten. Hij was in 2019 voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Naast zijn straf moet de man dat voorwaardelijk deel, 763 dagen, alsnog uitzitten.
De andere man krijgt een straf van dertig maanden, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. De officier van justitie had dertig maanden waarvan tien maanden voorwaardelijk geëist. De straf is iets lager omdat de man wordt vrijgesproken van het steken met een mes.

Schadevergoeding

De mannen moeten ook een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Derde verdachte

In deze zaak is sprake van een derde verdachte. In verband met persoonlijke omstandigheden ging zijn zaak niet door. Deze man moet zich op een later moment alsnog voor de rechtbank verantwoorden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden