112

Vanaf 25 september zonder beperkingen toegang tot rechtbanklocaties

Foto: Rechtbank Arnhem

Met ingang van zaterdag 25 september gelden er geen coronabeperkingen meer voor de toegang tot onze rechtbanklocaties en zittingszalen. Dit betekent dat pers en publiek weer zonder beperkingen welkom zijn en het huidige systeem van aanmelden komt te vervallen.

De Rechtspraak heft met ingang van zaterdag 25 september de bestaande beperkingen op als het gevolg van de door het kabinet aangekondigde versoepeling, waaronder het loslaten van de 1,5 meter norm. Publiek en pers zijn dan weer zonder beperkingen welkom in onze rechtbanklocaties en het aanmeldsysteem komt te vervallen. De spatschermen en handdesinfectiepompjes in gebouwen blijven vooralsnog. Datzelfde geldt voor de looproutes. Ook wordt aan bezoekers van een gerechtsgebouw gevraagd om zich te blijven houden aan de basisregels, zoals thuisblijven bij klachten.

Geen coronatoegangsbewijs

De Rechtspraak valt niet onder de door het kabinet genoemde onderdelen (horeca, evenementen, kunst en cultuur) van onze samenleving, waarvoor een coronatoegangsbewijs verplicht is. Het dragen van mondkapjes door bezoekers van gerechtsgebouwen blijft ook vanaf 25 september niet verplicht, maar is wel toegestaan.

Meer informatie

Bekijk deze pagina voor meer informatie over corona en de Rechtspraak.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden