112

Renovatie Paleis van Justitie Arnhem op Instagram

Foto: Rechtbank Arnhem

Het Paleis van Justitie in Arnhem renoveert de openbare ruimtes. Het gaat hier om functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige eisen van techniek.

Een aantal zittingszalen krijgt meer en betere audiovisuele en digitale middelen.

Maart 2022 zijn openbare ruimtes en zittingszalen weer klaar

Verder komt er nieuw meubilair, verlichting en stoffering. Ook krijgt de akoestiek de aandacht. In juli 2021 startte de renovatie met de Leigraafzaal. Hierna volgen andere zittingszalen, pers- en advocatenkamer, balies, opvang- en wachtruimten. In maart 2022 zijn de openbare ruimtes en zittingszalen weer klaar voor jarenlange rechtspraak.

Minder toegankelijk

Normaal zijn de openbare ruimtes ook echt openbaar. Publiek is toegelaten bij zittingen en het gebouw is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden in architectuur en kunst. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat alleen de meest noodzakelijke personen bij een zitting kunnen toelaten worden. Daarom mogen er minder mensen in het gebouw. Zolang de maatregelen van kracht zijn, laten rechtbank en gerechtshof niet of nauwelijks publiek toe in het Paleis van Justitie.

Monumentale en culturele waarde

Tijdens de werkzaamheden informeert de rechtbank geïnteresseerden over de voortgang van de renovatie. Volg je @rechtbankgelderland op Instagram? Dan krijg je informatie over het gebouw en de aanpassingen die in vier fases gebeuren.

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen