112

Essaywedstrijd: rechter versus conflictbemiddelaar. Wie is het meest geschikt?

Foto: Pixabay

In welk geval is de rechter de meest aangewezen persoon en wanneer kan het conflict beter op een andere manier worden opgelost?

Doe mee aan onze wedstrijd en onderbouw jouw mening met argumenten. Dit is de opvolger van de vroegere essaywedstrijd georganiseerd door de rechtbank Gelderland.

Hoe?

Je kunt dit jaar op verschillende manieren je standpunt verwoorden. Dat kan door het schrijven van een essay, maar het mag bijvoorbeeld ook in de vorm van een Tedtalk, podcast of vlog.

Voor wie?

Alle studenten zijn welkom om deel te nemen aan de wedstrijd, ongeacht de studierichting. Eis is wel dat je staat ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Prijs

De winnaar wordt beloond met een geldbedrag van €750,-. Dit bedrag stelt Legal Valley Nederland ter beschikking. Daarnaast mogen de drie finalisten een dag meelopen bij de rechtbank Gelderland. Denk bijvoorbeeld aan een dag mee met de president, op huiszoeking met de rechter-commissaris of een meeloopstage bij een afdeling naar keuze. Vermeld jouw voorkeur bij de aanmelding van je essay. Daarbij maakt de winnaar kans op een publicatie op Rechtspraak.nl

Criteria

Je inzending moet voldoen aan de volgende criteria:

  • De inzending bevat een duidelijk ingenomen standpunt over het onderwerp.
  • De inzending is in de Nederlandse taal.
  • Een geschreven tekst bevat maximaal tweeduizend woorden.
  • Een opgenomen inzending bedraagt maximaal tien minuten.

Aanmelden

Meld je voor 10 mei aan zodat wij weten dat je inzending eraan komt. Stuur je inzending uiterlijk op maandag 24 mei 2021 naar [email protected] en vermeld je contactgegevens, de naam van je onderwijsinstelling, je studierichting en wat je bij de rechtbank Gelderland zou willen doen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 10 juni 2021 tijdens het kenniscafé van Legal Valley. Het onderwerp van het café is schuldhulpverlening. De makers van de drie beste inzendingen ontvangen een uitnodiging voor het kenniscafé dat fysiek of digitaal plaatsvindt.

Vragen?

Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland op Rechtspraak.nl.

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen