112

Zes jaar gevangenisstraf voor productie speed en XTC

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een man uit Arnhem van zestig jaar en een man uit Wageningen van vierenveertig jaar voor de productie van amfetamine (speed) en MDMA (XTC). Het duo maakte zich ook schuldig aan het samen plegen van voorbereidingshandelingen voor de productie hiervan.

De rechtbank legt hen gevangenisstraffen op van respectievelijk zes en vierenhalf jaar. Een tweede Arnhemmer van tweeëndertig jaar  was ook bij de voorbereidingen betrokken. De rechtbank veroordeelt hem tot een celstraf van eenentwintig maanden.

Inval in boerderij in Zuidwolde

Op 31 oktober 2017 deed de politie een inval in een boerderij in Zuidwolde. In twee schuren bij deze boerderij troffen zij een drugslaboratorium aan voor het produceren van de synthetische drugs amfetamine en MDMA. De beide laboratoria waren zeer professioneel opgezet en geschikt voor de langdurige en grootschalige productie. Het drugslab was voor de inval in werking. De werkzaamheden die de drie mannen aan het verrichten waren werden door de politie geobserveerd.

Samengewerkt bij voorbereidingen

De rechtbank vindt bewezen dat de mannen samen voorbereidingshandelingen hebben verricht voor de productie van amfetamine en MDMA tussen 1 juni 2017 en 31 oktober 2017.
De rechtbank vindt daarnaast bewezen dat de zestigjarige man uit Arnhem en de vierenveertigjarige man uit Wageningen samen amfetamine en MDMA hebben geproduceerd in dezelfde periode. Ook stalen zij samen elektriciteit om het drugslab draaiende te houden. De rechtbank spreekt de tweeëndertigjarige  man uit Arnhem vrij voor het produceren van de drugs en de diefstal van elektriciteit, omdat daar onvoldoende bewijs voor is.

Handel in amfetamine en ketamine

De rechtbank vindt verder bewezen dat de zestigjarige man uit Arnhem en de vierenveertigjarige man uit Wageningen samen hebben gehandeld in amfetamine en ketamine tussen 3 september en 28 oktober 2017.

Uitvoer amfetamine en hennep

De oudere man uit Arnhem is volgens de rechtbank ook schuldig aan het uitvoeren van amfetamine en hennep samen met anderen naar Duitsland op 4 maart 2016. Daarnaast maakte zowel hij als de man uit Wageningen zich schuldig aan wapenbezit.

​Strafkorting

Bij de bepaling van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de omstandigheid dat de mannen niet binnen een redelijke termijn zijn veroordeeld. Hiervoor is een strafkorting toegepast.

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen