112

Oplichters doen zich voor als GGD-personeel dat wil komen vaccineren

Foto: EwaUrban.Pixabay

De GGD krijgt signalen dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als GGD-personeel en zeggen een afspraak te willen maken voor een coronavaccinatie aan huis. Dat zijn oplichters.

De GGD komt niet thuis prikken. Wie niet mobiel is wordt door de huisarts geprikt. Als er iemand aan de lijn is die zegt dat er thuis geprikt wordt is het een oplichter. Bel je huisarts om te overleggen.

Huisarts

Vanaf deze week worden de mensen van 90 jaar en ouder gevaccineerd. De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt evenmin bij mensen thuis om te vaccineren. Thuiswonende ouderen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar ontvangen deze week per post een uitnodiging van het RIVM. De door de huisarts aangemerkte thuiswonende 90-plussers die lichamelijk in staat zijn om een vaccinatie locatie te kunnen bezoeken krijgen vanaf 26 januari een uitnodiging van hun eigen huisarts. Ouderen met een uitnodiging kunnen zelf een afspraak maken voor een vaccinatie. Wie niet mobiel is wordt door de huisarts geprikt.

Vertel door

Verspreid het bericht aan alle ouderen die je kent: De GGD komt niet thuis prikken. Wie niet mobiel is wordt door de huisarts geprikt. Als er iemand aan de lijn is die zegt dat er thuis geprikt wordt is het een oplichter. Bel je huisarts om te overleggen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden