112

Arnhemmer krijgt gevangenisstraf voor schoppen tegen het hoofd

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een 57-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van vijftien maanden. De man maakte zich schuldig aan een poging tot doodslag.

Op 25 maart 2018 schopte hij in Huissen het slachtoffer met kracht met geschoeide voet tegen zijn hoofd, terwijl het slachtoffer weerloos op de grond lag. Als gevolg daarvan liep het slachtoffer letsel op.

Rechtbank volgt advies niet

De reclassering adviseerde de rechtbank een (deels) voorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen met daaraan gekoppeld diverse bijzondere voorwaarden. Dit werd ook door de officier van justitie geëist; zij eiste een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk met daaraan gekoppeld de voorwaarden zoals deze door de reclassering waren geadviseerd. De rechtbank ziet geen aanleiding om het advies en de eis te volgen omdat het advies gebaseerd was op de verklaring van de man dat hij (alleen) uit naïviteit bij een opstootje was betrokken toen hij de boel wilde sussen. De rechtbank gaat niet mee in die verklaring.

Contactverbod en schadevergoeding

De man mag de komende drie jaar geen contact opnemen met het slachtoffer. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van ruim €8.800,- betalen.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden