112

Arnhemmer veroordeeld voor mishandeling moeder en schade aan auto’s

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Arnhem voor onder andere mishandeling, vernieling en bedreiging. Hij krijgt een gevangenisstraf van 314 dagen, waarvan 120 voorwaardelijk.

De man maakte zich op 8 februari 2020 schuldig aan een vijftal misdrijven. Zo mishandelde hij op die dag zijn moeder. Ook bedreigde hij zijn moeder met een mes en vernielde hij heel veel spullen in haar woning. Nadat de moeder via een raam wist te ontkomen aan haar zoon, richtte hij zijn woede op enkele auto’s in de buurt.

Geen poging doodslag

In tegenstelling tot de officier van justitie acht de rechtbank niet bewezen dat de man heeft geprobeerd zijn moeder te doden, dan wel haar zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens de rechtbank is de man verminderd toerekeningsvatbaar. Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich verplicht laten behandelen voor zijn stoornissen. Verder moet hij zich laten begeleiden door de reclassering.

Schade aan auto’s vergoeden

Tot slot moet de man de schade die hij aan de auto’s heeft veroorzaakt vergoeden. Het gaat hier om een bedrag van rond de €2.000.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden