112

Arnhemse vrijgesproken van poging doodslag en poging zware mishandeling

Foto: Rechtbank

Rechtbank niet overtuigd door tegenstrijdigheden in getuigenverklaringen

De rechtbank spreekt een 21-jarige vrouw uit Arnhem vrij van poging doodslag en poging tot zware mishandeling. Door geconstateerde tegenstrijdigheden in de getuigenverklaringen komt de rechtbank niet tot de overtuiging dat de vrouw het slachtoffer met een mes heeft gestoken.

Op 15 mei 2018 vond op de Rijnkade in Arnhem een confrontatie plaats, waarbij het slachtoffer in zijn buik werd gestoken. Er zijn alleen bewijsmiddelen in de vorm van een aangifte, getuigenverklaringen en beeldmateriaal (waarop het steekincident zelf niet is te zien). Ander (forensisch) bewijs is er niet en het gebruikte mes is niet gevonden.

Tegenstrijdige verklaringen

De verklaringen van de vrouw, haar zus en een vriendin staan lijnrecht tegenover die van het slachtoffer en de vier mannen die bij hem waren. De rechtbank stelt vast dat de verklaringen van het slachtoffer en deĀ  mannen op belangrijke punten tegenstrijdig zijn. Ook wijzigden de getuigen hun aanvankelijk afgelegde verklaringen op een later moment of zwakte hun verklaringen af. In de verklaringen van de vrouw, haar zus en de vriendin heeft de rechtbank geen tegenstrijdigheden kunnen ontdekken die maken dat hun verklaringen onbetrouwbaar zijn.
De rechtbank is er daarom niet van overtuigd dat de vrouw het slachtoffer met een mes heeft gestoken. De rechtbank spreekt de vrouw om die reden vrij.

Geen schadevergoeding

De vrouw hoeft door de vrijspraak geen schadevergoeding te betalen aan het slachtoffer.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden