112

Aanhoudingen en doorzoekingen in grote drugszaak

Foto:

In een groot drugsonderzoek zijn vrijdagochtend 26 september in Arnhem en het Noord-Hollandse Zwaag zes woningen en een horecazaak doorzocht door de politie. In totaal werden vijf arrestaties verricht. 

Het drugsonderzoek startte nadat in januari van dit jaar in een woning in Arnhem-Zuid een drugslaboratorium werd aangetroffen. In het pand werden een destijds 24-jarige man en 20-jarige vrouw aangehouden. De vrouw is inmiddels door de rechter veroordeeld tot 15 maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man zit nog in voorlopige hechtenis in afwachting van zijn zitting.
Drie aanhoudingen Arnhem
Naar aanleiding van het uitgebreide drugsonderzoek dat hierop volgde kwam de politie de Arnhemmers op het spoor. De hoofdverdachte, een 37-jarige Arnhemmer, werd vrijdagochtend in zijn woning aangehouden op verdenking van onder meer het verhandelen van harddrugs. De tweede verdachte, een 39-jarige Arnhemmer, is aangehouden voor het voorhanden hebben van harddrugs. Hij wordt door de Duitse autoriteiten gezocht omdat hij nog een celstraf moet uitzitten voor drugsdelicten. Hij zal te zijner tijd worden overgeleverd aan de Duitse autoriteiten. De derde verdachte, een Arnhemse, werd eveneens aangehouden voor het voorhanden hebben van harddrugs. Zij werd na verhoor heengezonden.
02-aangetroffen-drugs-arnhem-26092014
Foto: politie.nl
Doorzoekingen Arnhem
Naast de aanhoudingen werden in Arnhem vijf woningen en een horecagelegenheid doorzocht. Bij deze doorzoekingen zijn diverse rechercheurs ingezet en werd met onder meer speurhonden gezocht naar de mogelijke aanwezigheid van drugs en geld. Tijdens de doorzoekingen werd in de horecagelegenheid een hennepdrogerij/-kwekerij met tientallen kilo’s hennep aangetroffen. Vermoedelijk is de hennep ook in de ruimte gekweekt. De hennepdrogerij/-kwekerij is ontmanteld. Ook werden bij de doorzoekingen enkele tientallen pillen, vermoedelijk xtc, en tienduizenden euro’s aan cashgeld aangetroffen en in beslaggenomen
Huiszoeking en arrestatie in Zwaag
In hetzelfde onderzoek vond donderdagavond 25 september ook een doorzoeking plaats in een woning in het Noord-Hollandse Zwaag. Het vermoeden was dat in dit pand mogelijk drugs aanwezig zou zijn. Deze werden ook in de woning aangetroffen en in beslag genomen. De bewoners, een 25-jarige vrouw en een 39-jarige man zijn aangehouden op verdenking van het verhandelen en het in bezit hebben van drugs.
Witwassen
Tijdens het onderzoek bleek dat de illegale activiteiten zijn uitgevoerd door gebruik te maken van legale diensten. Door deze ondermijning werden de activiteiten geborgen gehouden en criminele winsten witgewassen. De vier verdachten zitten nog vast voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet.
Bron: politie.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen