112

Inbrekers en insluiper betrapt en aangehouden

De politie in Arnhem heeft woensdag en donderdag op drie verschillende locaties drie inbrekers en een insluiper in de kraag gevat.

Woensdagavond 17 september werd in een overnachtingaccommodatie aan de Coehoornstraat een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangetroffen die daar niet thuis hoorde. De man werd rond 23.00 uur door gasten van de accommodatie in het pand betrapt waarop hij een toilet op vluchtte. Daar werd hij door de politie van afgehaald en direct aangehouden. Hij bleek onder meer geld te hebben weggenomen. De man werd insluiping en diefstal ten laste gelegd en er werd proces-verbaal opgemaakt.
Fluweelboomstraat
Een oplettende buurtbewoner in de Arnhemse wijk Geitenkamp hoorde in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.00 uur breekgeluiden bij een woning aan de Fluweelboomstraat en waarschuwde direct de politie. Toen de agenten bij de woning aankwamen bleek een raam van de woning geforceerd. In de woning werden twee mannen betrapt op inbraak. Eén van hen, een 34-jarige Arnhemmer, werd direct aangehouden. De tweede man wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd later in de buurt opgespoord met behulp van een politiespeurhond. Beide mannen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek zijn ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. 
  
Leoninusstraat 
Surveillerende agenten zagen in de vroege donderdagochtend 18 september rond 4.30 uur een man op de Pontanuslaan en besloten hem gezien zijn gedrag en het tijdstip te controleren. De man had meerdere goederen bij zich waarvan hij niet kon verklaren hoe hij hieraan kwam. Het vermoeden ontstond dat hij deze mogelijk ergens had weggenomen. Terwijl de agenten nog bezig waren met de controle kwam bij de politie de melding binnen dat kort daarvoor op de Leoninusstraat was ingebroken. Verschillende goederen die bij de inbraak waren weggenomen bleken in het bezit van de man. De man, een 47-jarige man uit Duiven werd hierop aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Bron: politie.nl 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen