112

Verwarde man gewond, aangehouden en wacht op beoordeling

De 29-jarige man uit Arnhem die maandagmiddag 15 september op het dak van een woning klom, deed dit voorafgaand aan een beoordeling door de crisisdienst. Dit maakte de politie dinsdag bekend. Een arrestatieteam sommeerde hem dinsdagochtend van het dak te komen, als antwoord gleed hij van het dak en liet zich vallen. Hij raakte daarbij gewond.

De man was maandagmiddag in een woning bij familie aan de Hilversumstraat in Arnhem en zou in verband met zijn psychische gesteldheid beoordeeld worden door de GGZ. Hij ging er echter vandoor en klom het dak op. Hierop zijn meerdere hulpdiensten geïnformeerd die hem gedurende de nacht hebben proberen te overreden om naar beneden te komen. 
Val
Op dinsdagochtend is een arrestatieteam het dak opgegaan met als doel om de man naar beneden te halen. Hij liet zich vervolgens van het dak afglijden en viel naar beneden. De man raakte hierbij gewond, maar was goed aanspreekbaar. Hij is op straat door de agenten aangehouden en vervolgens door de ambulancedienst meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling. Waarom pas tot dinsdagochtend werd gewacht door de hulpdiensten is niet geheel duidelijk.
Vernielingen
Tijdens zijn verblijf op het dak heeft de man vernielingen aangericht, zo gooide hij met dakpannen en vernielde enkele schoorstenen. Buurtbewoners hebben de nacht in hun eigen woning door kunnen brengen. Dinsdagochtend hebben agenten een buurtonderzoek gehouden om eventuele gedupeerden te traceren. 
Wat nu?
De Arnhemmer zal na behandeling in het ziekenhuis worden verhoord op het politiebureau en wordt hij beoordeeld door de crisisdienst. Het is niet bekend wat de aard van de verwondingen van de man zijn.
Bron: politie.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden