Jeugd domineert competitie Survivalrun

Arnhemmer Joey Bakker heeft zondag 19 oktober de tweede plaats behaald tijdens de Survivalrun van Neede. Mede-debutant Jesse de Heer won de wedstrijd en beiden voeren nu de ranglijst in de competitie aan.

Neede staat bekend om de zwaar verzurende hindernissen, die door de weersomstandigheden vaak bepalende factoren in de wedstrijd zijn. Dit jaar werd onder zomerse omstandigheden de wedstrijd echter eerder beslist. Bij het stam hakken koos Bakker een dikkere stam dan De Heer en achteraf kostte hem dat de wedstrijd. Ook met boogschieten ging het niet goed en dat leverde de Arnhemmer een kleine strafopdracht op.
l1a31j06kvlh7p3si365761yt
Joey Bakker in hindernis (foto: Kees Bakker)
Spannend
Joey Bakker zat niet bij de pakken neer na de winst van De Heer. “In Leeuwarden liep hij zes minuten achter mij en nu wint hij met twee minuten voorsprong, een mooie comeback voor hem. We voeren nu samen de ranglijst aan en dat betekent dat er spannende wedstrijden aan zitten te komen”, aldus de Arnhemmer, die ook de prestatie van Bauke Idzenga (Vollenhove) roemde, “Bauke is een oud jeugdconcurrent en heeft vandaag skills getoond! Hij staat voor het eerst op het podium en dat vind ik klasse.”
ptiar5ajpc47pmywdcu7u9oc4
V.l.n.r. Bauke Idzenga, Jesse de Heer en Joey Bakker (foto: Kees Bakker)
Jeugd
In de jeugdcompetitie (JSCA) eindigde Arnhemmer Vincent Derks keurig op de tweede plaats en handhaaft hiermee zijn positie in de top-5 van het tussenklassement.
Uitslag
Uitslag Survivalrun Neede (BSC): 1) Jesse de Heer (Veenendaal) 45:24, 2) Joey Bakker (Arnhem) 47:24 en 3) Bauke Idzenga (Vollenhove) 53:56. In de tussenstand delen Bakker en De Heer de eerste plaats. De eerstvolgende wedstrijd is op 8 november in Vollenhove.
Foto’s: Kees Bakker; Klik HIER voor een uitgebreide fotoreportage van de Survivalrun in Neede, gemaakt door Kees Bakker.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
v4g7oeiypw9hm9q3mqs5gonqc
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen